Publicat: 3 Aprilie, 2014 - 09:53
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că se circulă normal pe majoritatea drumurilor naţionale şi pe autostrăzi, neexistând probleme deosebite de fluenţă a traficului rutier pe niciuna dintre arterele importante din ţară. De menţionat că nu sunt anunţate drumuri naţionale cu circulaţia blocată sau îngreunată ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile ori a influenței altor factori.
Mai informăm că, astăzi, între orele 9:00 și 13:00, precum și la noapte, între orele 23:00 și 01:00, în județul Constanța, circulația rutieră va fi întreruptă pe DN 39, în zona podului de la Agigea, din cauza executării unor lucrări de întreținere a podului. Ca atare, traficul va fi deviat pe următoarele rute ocolitoare:
•    pentru relația București – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Medgidia al autostrăzii A2 – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia);
•    pentru relația Hârșova – Tulcea – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Ovidiu al autostrăzii A4 – A2 (de la intersecția între A4 și A2) – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia).
Tot din cauza executării unor lucrări de reparație ori de modernizare a drumurilor publice, circulația autovehiculelor mai este restricționată temporar pe alte cinci sectoare de căi rutiere care au clasificare națională, după cum urmează:
•    pe DN 66 Iezureni – Bumbeşti-Jiu, între kilometrii 83 + 030 metri și 92 + 150 metri (pe raza judeţului Gorj), unde, până la data de 30 septembrie a anului curent, de luni până sâmbătă, între orele 8:00 şi 18:00, este interzis fluxul de trafic format din autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone. Acestea vor circula deviat, pe traseul Târgu Jiu (DN 66, kilometrul 83 + 30 de metri) – DJ 665 (Curtişoara – Tetila) – DC 3 (Tetila – Bumbeşti-Jiu) – Bumbeşti-Jiu (DN 66, kilometrul 92+150 de metri). Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone vor tranzita tronsonul DN 66 cuprins între kilometrii 86 + 988 metri şi 90 + 363 metri, cu respectarea resticţiei de viteză de stabilită la valoarea de maximum 40 km/h şi a semnalizării rutiere temporare din zona respectivă;
•    pe DN 66 Bumbeşti Jiu – Petroşani, între kilometrii 93 + 30 de metri şi 126 (pe raza judeţului Gorj), care, până la data de 15 iunie a anului curent, în fiecare zi de luni până sâmbătă, între orele 6:00 şi 20:30 este închis, cu reluarea temporară a traficului zilnic, între orele 12:00 şi 14:30, pentru toate categoriile de autovehicule;
•    pe DN 1, la Posada, între kilometrii 113 + 270 metri şi 113 + 305 metri (în judeţul Prahova), unde, până la data de 30 mai 2014, sensul de mers Braşov – Ploieşti este restricționat, traficul de autovehicule desfăşurându-se pe o bandă, alternativ, în ambele direcții de deplasare, cu ajutorul semafoarelor electrice ori a piloţilor de dirijare. Pentru a nu fi afectată fluenţa circulaţiei rutiere, lucrările vor fi sistate la sfârşit de săptămână, începând de vineri, de la ora 14:00, până luni, la ora 10:00, dar şi de luni până joi, în intervalul orar 17:00 – 21:00;
•    pe DN 2E din județul Suceava, unde traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat între localitățile Solca și Marginea, din cauza surpării unui podeț. Rutele ocolitoare sunt:
    *) pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 7,5 și 10 tone: DN 2E Păltinoasa – Solca, DN 2K Solca – Arbore – Milișăuți, DN 2H Milișăuți – Rădăuți, DN 17A Rădăuți – Marginea și retur;
    *) pentru autovehiculele de peste 10 tone: DN 17 Păltinoasa – Suceava, DN 2 Suceava – Slobozia Sucevei, DN 2H Slobozia Sucevei – Rădăuți, DN 17A Rădăuți – Marginea și retur;
•    pe DN 7 din județul Vâlcea, unde, pe raza localității Robești, în zona km. 224 + 450 metri, pe sensul de deplasare Râmnicu Vâlcea – Sibiu, circulaţia auto se desfăşoară îngreunat din cauza unor alunecări de teren care au afectat îmbrăcămintea asfaltic-bituminoasă a carosabilului (ruperea acesteia în mai multe fragmente). Suprafața de carosabil afectată are lungimea de aproximativ 25 metri și lățimea de circa un metru. Locul producerii evenimentului este semnalizat în mod corespunzător, iar traficul de autovehicule se desfășoară pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri de deplasare.
Conform informaţiilor primite de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi de la dispeceratele Poliţiei, în ultima perioadă de timp a crescut numărul incendiilor de vegetaţie în apropierea drumurilor publice. În majoritatea cazurilor, aprinderea miriştilor se face intenţionat de către agricultori, dar sunt şi situaţii în care focurile aprinse în gospodăriile cetăţenilor scapă de sub control, extinzându-se, mai ales din cauza vântului puternic. În acest context, le solicităm participanţilor la trafic şi celorlalţi cetăţeni să anunţe autorităţile la numărul de urgenţă 112, imediat ce observă astfel de incendii, pentru ca pompierii să sosească în timp util şi pentru ca echipajele de poliţie rutieră să ia măsuri de prevenire a accidentelor de circulaţie, în cazul în care fumul degajat reduce vizibilitatea în zona drumurilor publice.
Pentru siguranţa lor şi a partenerilor de trafic le recomandăm tuturor conducătorilor auto să circule cu atenție sporită, să adapteze permanent viteza de deplasare în funcţie de condiţiile concrete de drum și trafic și să mărească distanţa, în mers, între autovehicule.
În cele din urmă, menţionăm că nu sunt probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise (cu excepția aeroportului Suceava, a cărui pistă este închisă pentru modernizare).