Publicat: 16 Aprilie, 2014 - 09:08
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în această dimineață (ora 7:00), se circulă îngreunat pe mai multe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ploaie sau precipitații mixte, însoțite și de vânt).
Începând cu ora 6:45, în județul Argeș, pe DN 73, pe raza localității Fundata, între kilometrii 86 și 92 ai acestuia, a fost luată măsura restricționării circulației autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza precipitaţiilor sub formă de ninsoare.
Prin urmare, pentru siguranţa lor şi a partenerilor de trafic, conducătorii auto trebuie să aibă în vedere următoarele:
•    să circule cu viteză redusă, adaptată permanent în funcție de distanța de vizibilitate și de starea suprafeţei carosabile;
•    să nu bruscheze comenzile autovehiculului;
•    să mărească distanţa, în mers, între vehicule;
•    să folosească, mai ales, frâna de motor atunci când rulează pe suprafeţe alunecoase;
•    să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă.
De asemenea, celor care se deplasează în interiorul localităţilor urbane le recomandăm:
•    să lase liber centrul intersecţiei;
•    să nu depăşească autovehiculele oprite, în coloană, la semafor;
•    să nu oprească ori să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
•    să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor destinate transportului public de persoane;
•    să fie atenţi la semnalele poliţiștilor rutieri.
Evenimente rutiere au avut loc în județul Bihor, pe șoseaua de centură a municipiului Oradea, unde sensul de circulație Borș - Arad este blocat din cauza unui ansamblu de vehicule care s-a răsturnat în apropierea intersecției cu calea Sânt Andrei, precum și în județul Mehedinți, pe DN 6, în zona kilometrului 344 al acestuia, pe raza localității Taverna Sârbului, unde circulația este întreruptă din cauza unui accident în care sunt implicate un microbuz de transport persoane, o autoutilitară și un alt autovehicul. Din nefericire, în urma acestor evenimente rutiere două persoane au fost rănite (câte una în fiecare eveniment).
Mai informăm că, la noapte, între orele 23:00 și 01:00, în județul Constanța, circulația rutieră va fi întreruptă pe DN 39, în zona podului de la Agigea, din cauza executării unor lucrări de întreținere a podului. Ca atare, traficul va fi deviat pe următoarele rute ocolitoare:
•    pentru relația București – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Medgidia al autostrăzii A2 – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia);
•    pentru relația Hârșova – Tulcea – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Ovidiu al autostrăzii A4 – A2 (de la intersecția între A4 și A2) – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia).
Dintre restricţiile temporare de circulaţie instituite în primele luni ale anului curent, din cauza executării unor lucrări de reparație ori de modernizare a drumurilor publice, reamintim, pe scurt:
•    DN 2E din județul Suceava, între localitățile Solca și Marginea;
•    DN 66 Iezureni – Bumbeşti-Jiu, între kilometrii 83 + 030 metri și 92 + 150 metri (pe raza judeţului Gorj);
•    DN 66 Bumbeşti Jiu – Petroşani, între kilometrii 93 + 30 de metri şi 126 (tot pe raza judeţului Gorj) și
•    DN 7 din județul Vâlcea, pe raza localității Robești, pe sensul de deplasare Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în zona km. 224 + 450 metri al acestuia.
În cele din urmă, menţionăm că nu sunt probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise (cu excepția aeroportului Suceava, a cărui pistă este închisă pentru modernizare).