Publicat: 6 Mai, 2014 - 08:36
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în această dimineață (ora 6:30), nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere și nici probleme semnificative de fluență a traficului, care să fie determinate de vremea nefavorabilă ori de alți factori (cu excepția lucrărilor din carosabil, care sunt prezentate detaliat pe pagina de internet a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, la secțiunea „Situația drumurilor naționale”) .
Amintim. Începând de ieri și până la 15 iunie anul curent, în municipiul Fălticeni din județul Suceava, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este interzisă pe tronsonul DN 2 cuprins între kilometrii 421 + 224 metri și 415 + 000 metri. Prin urmare, acestea vor fi deviate de pe DN 2 din localitatea Spătărești (de la intersecția dintre DN 2 și DN 2E), pe DN 2E spre Păltinoasa (până la intersecția dintre DN 2E și DN 17), iar în continuare pe DN 17 către Ilișești – Șcheia – Suceava. Traseul ocolitor este valabil și retur. Motivul aplicării acestei restricții este determinat de realizarea unor lucrări dintr-un proiect de investiție derulat de administrația publică locală. Pentru că execuția lucrărilor afectează partea carosabilă a sensului de circulație Suceava – Roman, fluxul de autovehicule aferent acestei direcții de mers, care nu fac obiectul restricției, va fi deviat pe banda a doua a sensului opus de circulație, cu respectarea semnificației semnalizării rutiere temporare instituită la fața locului.
De asemenea, amintim că astăzi, de la ora 8:00, expiră măsura suspendării executării lucrărilor de întreținere a podului de la Agigea. Ca atare, potrivit graficelor inițiale de lucrări, între orele 9:00 și 13:00 și la noapte, între orele 23:00 și 1:00, în județul Constanța, circulația rutieră va fi întreruptă pe DN 39, în zona podului, iar traficul va fi deviat pe următoarele rute ocolitoare:
•    pentru relația București – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Medgidia al autostrăzii A2 – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia);
•    pentru relația Hârșova – Tulcea – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Ovidiu al autostrăzii A4 – A2 (de la intersecția între A4 și A2) – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia).
Mai amintim că, în județul Hunedoara, circulația de pe DN 7A este închisă temporar între localităţile Brezoi și Petroşani, respectiv între kilometrii 103 + 000 metri și km 105 + 120 metri ai acestuia, din cauza alunecării terasamentelor care a determinat afectarea corpului drumului. Pe perioada închiderii temporare a circulaţiei, traficul din ambele sensuri va fi deviat pe DJ 709H.
În cele din urmă, menţionăm că nu sunt probleme deosebite referitoare la circulația feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise (cu excepția aeroportului Suceava, a cărui pistă este închisă pentru modernizare).