Publicat: 12 Noiembrie, 2014 - 09:09
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române   informează că  la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme semnificative privind fluența traficului pe arterele principale, însă, conducătorilor auto care se deplasează pe A2 Bucureşti – Constanţa, le recomandăm să conducă cu prudenţă, deoarece vizibilitatea este, pe alocuri, redusă sub 150 de metri, din cauza ceţii. Traficul rutier se desfăşoară, de asemenea, îngreunat şi pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Dâmboviţa, din cauza acestui fenomen. 

Pe  DN66 Bumbeşti Jiu – Petroşani, drum pe care se execută lucrări între kilometrii 93+500 de metri şi 126, traficul rutier se întrerupe de luni până vineri, în   intervalele orare 7:00-12:00 şi 14:00-19:30. Pe respectivul segment de drum, în perioadele în care traficul rutier nu este întrerupt, se circulă cu unele restricţii. Rute ocolitoare: 

·          DN67  Târgu Jiu - Râmnicu Vâlcea,  DN7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu - Sebeş - Simeria,  DN66 Simeria - Haţeg - Petroşani; 

·          DN67  Târgu Jiu - Drobeta-Turnu Severin,  DN6 Drobeta-Turnu Severin - Orşova - Caransebeş, DN68 Caransebeş - Haţeg,  DN66 Haţeg - Petroşani;

·          DN66  Târgu Jiu - Filiaşi,  DN6 Filiaşi - Strehaia - Drobeta-Turnu Severin - Orşova - Caransebeş, DN68 Caransebeş - Haţeg,  DN66 Haţeg - Petroşani.

 Pe  DN1 Bucureşti – Braşov, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).  

 În judeţul Buzău, pe  DN10  Buzău-Braşov, în zona Siriu, la kilometrul 81, unde se produsese o alunecare de teren, se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.   Restricţii similare există şi pe viaductul Stânca Teherău (tot pe DN10),   din cauza degradării grinzilor.  Rute ocolitoare: 

·          DN1B   Buzău - Ploieşti,  DN1A   Ploieşti - Cheia - Săcele; 

·          DN10,   km 47+100,  DJ102B   Cislău, Gura Bâscei - Vălenii de Munte,  DN1A   Vălenii de Munte - Cheia - Săcele.                
Pe  DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş - Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi - Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.