Publicat: 11 Ianuarie, 2016 - 10:59

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN1, între DN Centura București și Aleea Privighetorilor, traficul rutier se desfășoară îngreunat din cauza numărului mare de autovehicule, dar și a unor lucrări la rețeaua de canalizare (în urma unei surpări), care afectează o bandă de circulație pe sensul de intrare în București (pe care se circulă pe două benzi din trei, în zona de lucru).

De asemenea, pe DN Centura București, pe sensul de mers Tunari — Otopeni, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme. Momentan, se poate circula doar pe sensul de mers Otopeni — Tunari, pe o bandă.

Pentru județele Botoșani, Iași, Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Cluj, Suceava, Neamț, Vaslui și Alba, Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări nowcasting cu cod galben referitoare la ceață (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92).

Îi sfătuim pe conducătorii auto să reducă viteza, să nu se angajeze în depășiri riscante, să folosească luminile de întâlnire, iar în zonele în care vizibilitatea scade semnificativ și luminile de ceață.

În județul Botoșani, pe DN29, între localitățile Răchiți și Unțeni, s-a împrăștiat material antiderapant, întrucât carosabilul umed începuse să devină alunecos din cauza temperaturii scăzute (-1° C).

Având în vedere informarea meteorologică potrivit căreia, în intervalul 9 ianuarie, ora 23:00 — 12 ianuarie, ora 09:00, se vor semnala, temporar, ploi în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în zona montană înaltă precipitații mixte (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), este necesar din partea conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză redusă, să mărească distanța în mers, pentru a putea opri în condiții de siguranță în cazul în care autovehiculul care circulă în față frânează brusc.

Pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii!