Publicat: 2 August, 2016 - 09:42

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

În județul Buzău, pe DN10 Brașov — Buzău, în zona Siriu, din cauza lucrărilor de reparație a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 de metri), este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Este instituită și restricție de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.

Amintim că DN7C (Transfăgărășan) a fost redeschis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, județul Argeș) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, județul Sibiu). Pe acest tronson este interzisă circulația pe timpul nopții, în intervalul orar 21:00 — 7:00, iar până în data de 30 septembrie 2016 este instituită restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 16 tone în zona kilometrului 83 (pe tronsonul Căpățânenii-Ungureni — Piscu Negru) , pentru a permite executarea lucrărilor de consolidare a unui podeț.

DN 67C (Transalpina) a fost redeschis între kilometri 34+800 (Rânca, județul Gorj) și 59+800 (Obârșia Lotrului). Pe acest sector de drum, accesul autovehiculelor este interzis în intervalul orar 20:00-07:00, iar viteza maximă de deplasare este de 30 km/h. Este instituită și restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe autostrada A1 Orăștie — Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 — km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (județul Mureș) — Cristuru Secuiesc (județul Harghita), este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeț avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în județul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviței — Ciumârna (între kilometrii 23 și 27).

Restricție de tonaj există și pe DN39, în județul Constanța, pe podul de la Agigea. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone circulă deviat, pe rute ocolitoare, iar cele sub această masă pe benzile centrale ale podului (detalii, inclusiv despre despre rutele ocolitoare, pe pagina de internet a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România).

*** Întrucât în orele următoare, pe autostrăzile A2 București — Constanța și A1 București — Pitești circulația se va intensifica, recomandăm conducătorilor auto să respecte următoarele reguli:

— să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiții de siguranță;

— să respecte limitele legale de viteză;

— să folosească luminile de întâlnire;

— să se asigure și să semnalizeze când schimbă banda de circulație;

— să pună în funcțiune luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc;

— să acorde prioritate la ieșirea din spațiile de servicii;

— să nu circule sau să oprească pe banda de urgență, exceptând cazurile justificate;

— în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aștepte până ce intensitatea circulației mai scade.