Publicat: 15 Iunie, 2017 - 09:47
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circula?ia oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluența traficului pe principalele artere.

Astăzi, în intervalul orar 07.00 — 18.00, pe sensul către Pitești al autostrăzii A1 București — Pitești se vor executa anumite lucrări asupra carosabilului (frezare și asfaltare) în zona kilometrului 13 (Ciorogârla, județul Ilfov). Din acest motiv, vor fi afectate banda de urgență și banda numărul 1 și vor apărea probleme semnificative de fluență a traficului. Tot pe autostrada A1, timp de aproximativ o lună, pe sensul de mers către Pitești, la kilometrul 35+500 de metri, se execută lucrări la un rost de dilatație al podului (alternativ, pe benzile unu sau doi). Lucrări similare se desfășoară în această perioadă și la kilometrul 115, pe prima bandă a sensului de mers către București. Și tot pe autostrada A1, pe sensul către Deva al tronsonului Sebeș — Deva de această dată, se vor executa lucrări (consolidare, din cauza tasării carosabilului) în zona kilometrului 315 (Pianu, județul Alba), pe banda numărul 1. Aceste reparații vor dura aproximativ o lună și jumătate, după care șantierul se va muta pe sensul opus.

Circulația rutieră este restricționată pe DN7, la kilometrul 163 + 300 de metri, în afara localității vâlcene Milcoiu, din cauza unei alunecări de teren produse în data de 13.06.2017, care a afectat banda de coborâre a zonei cunoscută sub denumirea de Dealul Negru, respectiv sensul de mers Pitești — Râmnicu Vâlcea. Se circulă astfel pe cea de-a doua bandă a sensului de mers către Pitești, cu ajutorul indicatoarelor rutiere montate la fața locului pentru fluidizarea circulației. Lungimea drumului afectat este de aproximativ 25 de metri și se estimează că lucrările de reparații vor dura aproximativ o lună de zile.

Pe DN73C, în jude?ele Argeș și Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeș — Burluși, între kilometrii 46 ?i 56, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluși — Piatra, între kilometrii 56 și 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluși — DJ678A — DN7 Dedulești.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău — Bra?ov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona localității Siriu, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedării unui zid de sprijin, a fost impusă restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.

În județul Mureș, pe DN13 Sighișoara — Târgu Mureș, între localitățile Bălăușeri și Găiești (km 149+200 — 149+360), se execută lucrări de consolidare a terasamentului, iar circulația se desfășoară semaforizat. În zilele cu trafic intens, se formează coloane de autovehicule.

În județul Olt este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa — Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfășoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa — Salcia, DJ677 Salcia — Pleșoiu (DN64).

În județul Suceava se execută lucrări de întreținere a carosabilului pe trei artere naționale, până la sfârșitul lunii iulie a acestui an, astfel:

— DN 2E — între kilometrii 0 și 30+505 metri;

— DN17 — între kilometrii 116 și 227+625 de metri;

— DN 17B — între kilometrii 14 și 33+320 de metri.

Tot în județul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviței — Ciumârna (între kilometrii 23 și 27).

În județul Teleorman, din cauza lucrărilor care se execută pe DN6(E70) la podul de peste râul Vedea, la intrarea în municipiul Alexandria dinspre București, circulația se desfășoară alternativ, semaforizat. În zilele cu trafic intens (mai ales la sfârșit de săptămână), în zona respectivă se formează coloane de autovehicule. Pentru fluidizarea circulației, pot fi folosite următoarele rute ocolitoare:

— pentru zona Zimnicea: DJ506 Vitănești — Beiu, DN51 Smârdioasa — Zimnicea;

— pentru zona Turnu Măgurele: VO6F (spre Roșiorii de Vede) — DN6 Buzescu — Nanov — DN52 — Turnu Măgurele.

În județul Vâlcea, pe DN7 Râmnicu Vâlcea — Sibiu, între kilometrii 200+615 și 201+265 de metri (între Călimănești și Brezoi), se execută lucrări la viaductul Cârligu Mic. Circulația se desfășoară pe o bandă, alternativ, cu ajutorul semafoarelor electrice sau al piloților de trafic.

DN67C-Transalpina este redeschis în totalitate. Pe tronsonul Rânca (km 34+800, județul Gorj) — Obârșia Lotrului (km 59+800, județul Vâlcea), accesul este permis doar în intervalul orar 07:00 — 20:00, însă numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone. Există și restricție de viteză de 30 km/h.

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (județul Mureș) — Cristuru Secuiesc (județul Harghita), este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeț avariat de o viitură.