Publicat: 2 Iulie, 2020 - 09:14
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră sunt semnalate două drumuri naţionale şi trei drumuri judeţene cu circulaţia rutieră întreruptă, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă.

Este vorba despre:

- DN66A - blocat la kilometrul 27+900 de metri, între localităţile Uricani şi Câmpul lui Neag, judeţul Hunedoara (traficul auto este deviat provizoriu pe un drum logistic, pe creasta barajului);

- DN1R - blocat în localitatea Sâncraiu, judeţul Cluj (circulaţia rutieră este deviată pe DJ 126, prin localitate);

- DJ 672C - blocat în zona localităţii Runcu, judeţul Gorj;

- DJ 668 - blocat în zona localităţii Călan, judeţul Hunedoara;

- DJ 582 - blocat în zona localităţii Slatina-Timiş, judeţul Caraş-Severin.

Pe DN57B, la kilometrul 1+200 de metri, pe raza oraşului Oraviţa (judeţul Caraş-Severin), din cauza ploilor abundente din ultima perioadă, zidul de sprijin al taluzului s-a prăbuşit în albia unui râu, afectând şi suprafaţa de rulare. Un sens de mers este blocat, circulându-se deviat.

În judeţul Tulcea, circulaţia rutieră pe DN22D se desfăşoară pe un fir, alternativ, la kilometrul 1+200 de metri (ieşirea din oraşul Măcin către localitatea Horia), după ce un pod din acest loc s-a surpat.

În perioada 22 iunie - 9 iulie 2020, pe DN 6 Drobeta-Turnu Severin - Orşova, la kilometrul 354+150 de metri, în afara localităţii Gura Văii (viaductul Slătinicul Mare), judeţul Mehedinţi, se execută lucrări de reparaţii la rosturile de dilataţie. Astfel, circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, dirijat prin semaforizare ori cu piloţi de circulaţie.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, sfătuim conducătorii auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare şi să mărească distanţa de siguranţă între vehicule.