Publicat: 29 Octombrie, 2020 - 09:26
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate evenimente rutiere care să impună oprirea circulaţiei pe drumurile naţionale sau pe autostrăzi.

Se circulă în condiţii de ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 200 metri şi izolat sub 50 metri, pe mai multe drumuri din judeţe aflate în zonele central-vestice, estice şi sudice - 23 de judeţe

Pe autostrăzile A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsonul kilometric 105 - 212, între localităţile Dragalina şi Constanţa, şi pe A4 Ovidiu-Agigea, este semnalată ceaţă densă, vizibilitatea fiind redusă la 100-150 de metri.

De asemenea, se circulă în condiţii de ceaţă şi pe autostrăzile A3-Turda-Borş, A10 Sebeş-Turda şi A3 Ungheni-Cheţani, cu vizibilitate redusă sub 100 de metri.

Totodată, din cauza ceţii dense, au fost oprite manevrele în toate cele patru porturi maritime de la Marea Neagră.

În ceea ce priveşte fluenţa traficului, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe sensul de intrare în Capitală al DN4, în zona localităţii Popeşti-Leordeni, dar şi pe Centura Capitalei, în zona localităţilor Mogoşoaia, Chitila şi Domneşti.

Pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, între kilometrii 33 - 36+100 de metri, localitatea Fundulea, judeţul Călăraşi, traficul rutier a fost deviat de pe calea 1 (sensul către Constanţa) pe celălalt sens, unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcţie. Şi pe tronsonul kilometric 27 - 17 (Brăneşti - Cernica, judeţul Ilfov), traficul este deviat de pe calea 2 (sensul către Bucureşti) pe sensul opus, unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcţie. Măsura devierii se aplică pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a părţii carosabile.

Recomandăm conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.