26 mai 2022

Situația traficului rutier

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Se circulă însă în condiţii de iarnă pe mai multe artere rutiere din judeţele Botoşani, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Suceava şi Vaslui.

Ceaţa reduce vizibilitatea în trafic la sub 200 metri şi, izolat, sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din judeţele Cluj, Gorj, Harghita şi Timiş.

Pe arterele rutiere principale – autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti, se circulă în condiţii normale, pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare, în special dacă circulă pe un carosabil umed, să mărească distanţa de siguranţă între vehicule şi să sporească atenţia la volan, asigurându-se temeinic la efectuarea fiecărei manevre.

Reamintim de obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelopele de iarnă pentru circulaţia pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, cu recomandarea de a-şi planifica foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă!