24 octombrie 2021

Situaţia traficului rutier

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 67 Târgu Jiu-Motru, în zona comunei Ciuperceni, judeţul Gorj, a avut loc o coliziune între două autoturisme, eveniment în urma căruia două persoane sunt evaluate medical la faţa locului. Traficul rutier este oprit, aproximativ 30 de minute, pe ambele sensuri pentru a permite efectuarea cercetării la faţa locului.

Este semnalată ninsoare slabă pe DN 1, pe tronsonul kilometric 126 – 138, pe raza staţiunii Azuga, judeţul Prahova, însă fără depuneri pe carosabil.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa şi autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, se circulă în condiţiile unui carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori de trafic normale.

În ceea ce priveşte fluenţa traficului, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe Centura Capitalei, în zona localităţilor Mogoşoaia, Chitila, Domneşti şi Berceni, dar şi pe sensul de intrare în Bucureşti a DN 4 (loc. Popeşti Leordeni) şi DN 1A (loc. Mogoşoaia).

Până la finalul lunii mai, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsoanele kilometrice 11-17, 27-33, 68 – 75 se circulă deviat de pe sensul către Bucureşti (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), traficul desfăşurându-se pe câte o bandă pentru fiecare direcţie. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părţii carosabile. De asemenea, a fost închis şi nodul rutier de acces în localităţile Cernica şi Bălăceanca, judeţul Ilfov, fiind restricţionată circulaţia pe breteaua de intrare/ieşire din autostradă şi DNCB, pe sensul Constanţa – Bucureşti.

Tot pe autostrada A2, între kilometrii 155 şi 161 (Podul Cernavodă), din cauza lucrărilor de reparaţii, până la finalul lunii mai, circulaţia este restricţionată pe calea 2 (sensul către Bucureşti), traficul fiind deviat pe calea 1, unde se circulă pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.