5 februarie 2023

Situația traficului rutier

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulaţiei pe autostrăzi sau pe drumuri naţionale.

Pe DN 67C Novaci-Rânca, judeţul Gorj, sunt semnalate depuneri de polei, fără a fi produse evenimente rutiere. Se acţionează cu utilaje care împrăştie material antiderapant.

Pe majoritatea drumurilor din judeţul Prahova sunt precipitaţii sub formă de burniţă, iar pe DN 1A Ploieşti-Braşov ninge slab, carosabilul fiind umed. Se acţionează cu material antiderapant.

De asemenea, sunt semnalate precipitaţii sub formă de burniţă care favorizează depunerea de polei pe mai multe artere rutiere din judeţele Gorj, Argeş şi Dâmboviţa.

Ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe DN 71, între loc. Fieni şi cota 1000, judeţul Dâmboviţa.

Pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsonul kilometric 130-212 (Ştefan cel Mare-Constanţa) sunt precipitaţii sub formă de ninsoare slabă, fără restricţii de circulaţie sau evenimente rutiere în desfăşurare. Se acţionează preventiv cu utilaje de deszăpezire.

Pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti sunt semnalate precipitaţii sub formă de ploaie, carosabilul este umed, iar valorile de trafic sunt în uşoară creştere.

Pe A1 Bucureşti-Piteşti se circulă pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună şi fără evenimente rutiere în desfăşurare. Valorile de trafic sunt în creştere pe sensul de intrare în Capitală, începând din localitatea Ciorogârla.

Din data de 19 ianuarie, traficul este oprit pe DN 57 Orşova – Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localităţii Cozla, judeţul Caraş-Severin, pentru îndepărtarea pietrelor de mari dimensiuni, căzute de pe versant. Traficul se desfăşoară deviat pe ruta Orşova – DN 6 – DN 57B – Oraviţa – DN 57 -Moldova Nouă.

Totodată, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între localităţile Lazaret şi Boiţa (jud. Sibiu), tronsonul kilometric 246+700 şi 246+900, traficul a fost restricţionat pe o bandă în urma unei surpări apărute în zona taluzului. Circulaţia este dirijată prin semafor, pe timpul nopţii, iar pe timpul zilei prin piloţi de trafic.

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Informaţii în timp real despre restricţiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial – www.politiaromana.ro – secţiunea INFOTRAFIC.

Sursa foto Pexels