Publicat: 12 Februarie, 2012 - 18:29
Share

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a centralizat datele furnizate Duminică, 12 Februarie,  de inspectoratele școlare județene, cu privire la situația  unităților de învățământ afectate de condițiile meteo nefavorabile.

Potrivit centralizării, în 20 de județe activitatea unităților de învățământ se desfășoară în condiții de normalitate, în timp ce, în restul au fost raportate situații distincte. Astfel, în 6 județe, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență au decis suspendarea integrală a cursurilor, atât în mediul urban, cât și în școlile din mediul rural, după cum urmează: Gorj - 13 şi 14 februarie, Giurgiu - 13 şi 14 februarie, Mehedinți - 13 şi 14 februarie, Vrancea - 13 şi 14 februarie,  Dolj - 13 februarie, respectiv Olt  - 13 februarie. Pe de altă parte, în Buzău, comitetul județean a decis suspendarea cursurilor în data de 13 februarie doar în mediul rural, în timp ce în județul Vâlcea, de la decizia de suspendare a cursurilor pentru luni, 13 februarie, fac excepție școlile din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Restul județelor întâmpină situații mai puțin dificile: 9 județe au raportat suspendarea cursurilor în mai puțin de 10 unități de învățământ, în timp ce alte 5 județe înregistrează maximum 100 de unități de învățământ închise. La nivel național, peste 3.500 de unități de învățământ sunt afectate de vremea nefavorabilă.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului reaminteşte fapul că, la nivelul fiecărui judeţ, conducerea inspectoratului şcolar este parte componentă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Inspectorii şcolari generali participă la întâlnirile de lucru ale acestor structuri în cadrul cărora deciziile luate se află în strânsă concordanţă cu evoluţia condiţiilor meteorologice din fiecare zi. din momentul în care CJSU ia o hotărâre cu privire la desfăşurarea sau suspendarea cursurilor şcolare, inspectoratul şcolar judeţean este responsabil de informarea corectă şi promptă a opiniei publice cu privire la situaţia specifică din fiecare comunitate locală.