Publicat: 13 Decembrie, 2012 - 14:03
Share

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene astăzi, 13 Decembrie, până la ora 13.30, în 34 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, în timp ce în 8 judeţe aceasta este afectată de condiţiile meteorologice improprii.

Cele mai multe unităţi de învăţământ în care cursurile au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile sunt în judeţele Botoşani (538) şi Dolj (490). Alte 4 judeţe (Vaslui, Iaşi, Neamţ şi Teleorman) au raportat suspendarea activităţii şcolare în 111 unităţi de învăţământ (cele mai multe în judeţul Vaslui - 48). În celelalte două judeţe (Brăila şi Hunedoara) sunt doar 4 şcoli în care nu se susţin ore la clasă. Un caz deosebit s-a înregistrat în judeţul Botoşani unde, din cauza drumurilor blocate, 211 elevi navetişti au fost cazaţi în regim de urgenţă, în noaptea de 12 spre 13 decembrie, în sediul Poliţiei de Frontieră Româneşti şi AGROMEC Dragalina, respectiv unităţi şcolare din localităţile Ştefăneşti şi Dumbrăviţa. Dintre aceştia, în cursul acestei zile mai sunt prezenţi în spaţiile temporare de cazare 103 elevi.

În total, în cele 8 judeţe amintite anterior, 1.143 unităţi de învăţământ şi-au suspendat activitatea instructiv-educativă astăzi, 13 decembrie. Numărul elevilor şi preşcolarilor aflaţi în situaţia de a nu frecventa cursurile este de 144.775.

Precizăm că inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităţilor de învăţământ acolo unde condiţiile meteorologice improprii o impun. Potrivit reglementărilor în vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior după un grafic propus de şcoli şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.