Publicat: 17 Decembrie, 2012 - 14:13
Share

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, Luni, 17 Decembrie, până la ora 13.30, activitatea unităţilor de învăţământ din 5 judeţe este afectată de condiţiile meteorologice improprii.

Astfel, în judeţul Botoşani, cursurile au fost suspendate în toate cele 538 de şcoli, în timp ce în judeţul Iaşi s-a decis suspendarea activităţii instructiv-educative doar în unităţile de învăţământ din mediul rural (495). În judeţul Suceava, sunt afectate de vremea rea unităţi şcolare din 47 de localităţi, inclusiv municipiul Fălticeni. În celelalte două judeţe (Vaslui şi Neamţ) se înregistrează 65, respectiv 7 şcoli în care nu se susţin ore la clasă.

În total, în cele 5 judeţe menţionate, numărul elevilor şi preşcolarilor aflaţi în situaţia de a nu frecventa cursurile este de 160.701.

Precizăm că inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităţilor de învăţământ acolo unde condiţiile meteorologice improprii o impun. Potrivit reglementărilor în vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior după un grafic propus de şcoli şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.