Publicat: 6 Ianuarie, 2017 - 15:09

Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu de ninsori și viscol), rafale de vânt puternic (până la 85km/h) şi ger, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Muntenia.

Din timpul nopții, echipele E-Distribuție au intervenit pentru a remedia avarii apărute în județul Giurgiu și la în județul Ilfov.

În data de 6 ianuarie, la ora 14:00, situaţia se prezenta astfel:

-    în judeţul Ilfov nu mai există localități nealimentate.

-    în judeţul Giurgiu este nealimentată total 1 linie electrică aeriană de medie tensiune și parțial 10 linii electrice aeriene de medie tensiune şi 63 posturi de transformare, fiind afectate localităţile Greaca, Stănești, Chiriacu, Adunații Copăceni, Cucuruzu, Carapancea, Răsucenii de Jos, Răsucenii de Sus, Vlasinu, Valea Bujorului, Petru Rareș.

-    în București există deranjamente punctuale pentru soluționarea cărora intervin echipele E-Distribuție Muntenia.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea etc.
În pofida condiţiilor meteo severe şi condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, un număr de 39 de echipe E-Distribuție Muntenia şi ale contractorilor companiei lucrează neîntrerupt pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. 
Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent, şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție Mutenia.