Publicat: 25 Iulie, 2017 - 13:23

Pentru compensarea amprentei sale de carbon, compania a achiziționat credite din proiectul tulcean Topolog Wind Power, 
primul proiect din România care prin intermediul unui standard local, generează în medie 594 de credite de carbon/an

ZuperErou_logo.jpg
Anul acesta, compania SIVECO și-a compensat amprenta de carbon, prin susținerea unui proiect de energie eoliană din România. 

După calcularea și raportarea emisiilor de GES (gaze cu efect de seră) aferente activității sale operaționale, SIVECO a făcut următorul pas spre o politică completă de responsabilitate față de mediu. 

Compensarea amprentei de carbon este un mod recunoscut pe plan internațional de asumare a responsabilității pentru emisiile inevitabile de carbon. 

“SIVECO reconfirmă statutul său de deschizător de drumuri, inclusiv în domeniul responsabilității față de mediu, realizând, anul acesta, primul proiect de compensare a amprentei de carbon. Prin achiziționarea creditelor în vederea compensării amprentei de carbon, dorim să dăm un exemplu de abordare pentru organizațiile care doresc să se implice în susținerea proiectelor de energie regenerabila din România”, declară Florin Ilia, Președintele SIVECO România.

Proiectul din care provin creditele de carbon achiziționate de SIVECO se numește Topolog Wind Power (http://csgstandard.com/en/topolog-wind-power-project-romania), localizat în județul Tulcea. 

Topolog Wind Power este primul proiect din România care prin intermediul unui standard local, generează în medie 594 de credite de carbon/an. Toată energia produsă este trimisă către Gridul Național de Energie din România. 

“Proiectul “Calculează și compensează amprenta de carbon”, inițiat de către Asociația ZeroCO2, are ca scop creșterea nivelului public de informare privind finanțarea proiectelor verzi, prin compensarea amprentei de carbon și promovarea responsabilității asupra mediului în cadrul companiilor. Din punctul nostru de vedere, doar prin protejarea şi conservarea mediului în care trăim putem să asigurăm un viitor sustenabil. Suntem bucuroși să constatăm că partenerul nostru SIVECO împărtășește aceeași viziune privind responasabilitatea față de mediu și împreună putem aplica și în România bunele practici globale“, declară Roxana Constantin, Manager de Proiect la Asociaţia ZeroCO2.

SIVECO România dezvoltă şi exportă soluții IT şi proiecte de consultanță cu valoare adăugată ridicată către țări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spațiul Comunității Statelor Independente.

Organizaţie reconstruită pe model european, cu centre de competenţă unice şi specialişti competitivi la nivel internaţional, SIVECO România este singura firmă românească de software care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat în execuția de proiecte informatice complexe şi de mare amploare pentru educație, sănătate, agricultură, instituții vamale, organizații europene, firme private, instituții publice. În ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi soluţii inovative, adaptate actualului model de business al organizaţiei, vizând extinderea către noi pieţe şi categorii de beneficiari. 

De-a lungul celor 25 de ani de existență, compania a fost recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaționale.

Mai multe informații despre companie şi produsele sale puteți obține vizitând www.siveco.ro şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.