Publicat: 25 Noiembrie, 2014 - 15:20
Share

Formaţiile Skalmöld, din Islanda, şi Wind Rose, din Italia, vor cânta în deschiderea concertului ELUVEITIE, de pe data de 16 Februarie 2015, din Club Colectiv, Bucuresti.

 

Cele două trupe reprezinta prezintă interes pentru publicul din România, pasionat atât de power-prog-ul profesat de Wind Rose, cât şi de viking-folk metalul dur, al căror exponenţi sunt Skalmöld.

Formatia islandeză de viking metal Skalmöld este foarte iubită în România şi a mai vizitat în trecut ţara noastră. Grupul a fost întemeiat în 2009, în Reykjavík, iar numele acestuia se referă la o perioadă întunecată din istoria Islandei, "Veacul Săbiilor", când ţara s-a confruntat cu un război civil pustiitor.

În scurt timp, Skalmöld s-a remarcat ca o trupă de referinţă pe scena internaţională de gen şi a scos primul disc, "Baldur", în 2010. Combinaţia unică între muzica tradiţională din Islanda, metal, folclor nordic şi mitologie islandeză propulsează trupa în topul celor mai originale produse ale ultimilor ani.

Până acum, Skálmöld a lansat patru discuri, toate fiind foarte bine primite atât de fani cât şi de critica de specialitate. Cel mai recent material a apărut chiar luna aceasta, în Noiembrie, via Napalm Records, si se numeste "Með vættum"!

Discul a fost intens laudat de colegii de breaslă ai trupei, printre care artişti din formaţia KISS (Bruce Kulick), Finntroll (Mikael "Routa" Karlbom) sau Alestorm (Gareth Murdock).

Kulick a comparat albumul cu o locomotiva care alearga cu salbaticie pe sine, numindu-l o "masinarie rock formidabila". Karlbom a tinut sa felicite trupa pentru unicitatea sa iar Murdock nu s-a putut opri din uimire: "este un album foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte bun!".

Componenta Skalmöld:

Björgvin Sigurðsson – voce, chitara
Baldur Ragnarsson – chitara, voce
Snæbjörn Ragnarsson – bas
Þráinn Árni Baldvinsson – chitara
Gunnar Ben – clape, oboi, voce
Jón Geir Jóhannsson – tobe, voce

Formaţia Wind Rose a luat naştere în Italia în anul 2009 şi a fost, încă de la început, adepta power-metalului, cu influenţe din progressive şi symphonic. În 2012, grupul lansează primul LP, "Shadows Over Lothadruin", care se bucură de recenzii pozitive.

Materialul a fost produs de Cristiano Bertocchi, iar de artwork s-a ocupat Felipe Machado Franco, cunoscut pentru copertele realizate pentru discuri semnate Rhapsody of Fire, Blind Guardian si multi altii.

Pentru 2015, italienii pregatesc un nou disc, care va fi lansat în cursul lunii Februarie, via Scarlet Records.

Componenta Wind Rose:

Francesco Cavalieri - voce
Claudio Falconcini - chitara
Dan Visconti - tobe
Federico Meranda - clape
Cristiano Bertocchi - bas

Programul concertului va fi anunţat în perioada următoare.

Începând cu vineri, 21 Noiembrie 2014 şi până pe data de 28 Noiembrie, fanii muzicii rock au parte de un eveniment special, numit "Black Friday All Week", in care beneficiaza de reduceri semnificative si de preturi promotionale la biletele la concertul Eluveitie, de pe 16 Februarie 2014, si la Romanian Rock Meeting, de pe 15 Mai 2015.

Pe parcursul intregii saptamani, fanii trupelor, si nu numai, vor avea ocazia unica de a-si procura bilete la preturile speciale de 60 = 50 lei (11,5 euro) pentru concertul Eluveitie si 78 = 65 lei (14,5 euro) pentru Romanian Rock Meeting (Blind Guardian + etc).

Biletele promotionale pot fi procurate fie de la sediul Promusic Events si Maximum Rock de pe strada Traian Demetrescu 3, sector 3, Bucuresti, fie via Pay Pal.

Dupa efectuarea plăţii, pe adresa menţionată de cumpărători, aceştia vor primi, in maxim 12 ore, o confirmare a plati pentru biletele achizitionate, fiind rugaţi să verificati şi căsuţa de Spam.

Biletele achizitionate prin PayPal vor fi ridicare in ziua evenimentului, de la punctul special amenajat la intrare, sau la cerere cu maxim 10 zile inainte de eveniment de la sediul Promusic Events & Maximum Rock, pe baza unui act de identitate.
 

Localizare: 

Geolocation is 44.4325, 26.103889