Publicat: 11 Ianuarie, 2019 - 13:25

Skanska România, filiala locală a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, anunță obținerea precertificării WELL Building Standard™ (WELL). Statutul WELL Precertified™ a fost obținut în urma evaluării făcute de International WELL Building Institute™ (IWBI), care confirmă demersurile făcute de Skanska pentru implementarea standardului WELL. Acest pas preliminar anticipează obținerea certificării.

Skanska este primul dezvoltator de clădiri de birouri din România care introduce și implementează în proiectele sale WELL, singura certificare care evaluează performanța spațiilor de lucru în funcție de influența avută asupra sănătății și confortului utilizatorilor. WELL este cel mai important standard pentru clădiri axat pe îmbunătățirea sănătății și a stării de bine, prin atributele mediului construit. Standardul este dezvoltat pe baza a șapte ani de cercetare științifică și constă într-o suită de șapte concepte vizate pentru creșterea nivelului de well-being la birou: aer, apă, lumină, alimentație, fitness, confort și echilibru mintal. Pentru obținerea certificării WELL, acestea sunt măsurate, monitorizate și calibrate în funcție de nevoile rezidenților.
„Proiectele pe care le dezvoltăm sunt ghidate de dorința Skanska de a avea un impact real asupra societății. În același timp, sănătatea și well-being-ul sunt valori importante după care ne ghidăm în activitățile noastre. Ne propunem ca prin implementarea standardului WELL să contribuim la creșterea calității vieții utilizatorilor clădirilor noastre, oferindu-le spații de birou care încurajează și susțin well-being-ul personal.” – Aura Luca, Managing Director, Skanska România 
Inițiativa Skanska se traduce în plan local prin tehnologiile și caracteristicile integrate în a doua și a treia clădire din proiectul Campus 6, din zona de centru-vest, în imediata vecinătate a Universității Politehnice. Campus 6.2 și 6.3 sunt primele construcții din România deja precertificate WELL și înregistrate pentru implementarea standardului în întregime. În prima fază a proiectului se regăsesc elemente de well-being, iar în obținerea precertificării pentru Campus 6.2 și Campus 6.3 au fost luate în calcul mai multe caracteristici. Finalizarea acestui complex de 4 clădiri birouri este planificată pentru anul 2022.
Certificarea WELL vine în completarea sistemului de certificare LEED, implementat în toate proiectele Skanska încă din 2009.

Tag-uri Institutii: