Iată baza acestui succes de audiență:

„România educată. Gargară! Fără bani ce să faci? Mii de km de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Şcoli noi. Gargară!
Şi tot azi, aceeaşi persoană avea în cap să facă o minune, o minune în ziua de Crăciun. O minune? La noi în ţară? O minune în România? Păi, fraţilor, România e o minune. E o minune că încă mai există pe hartă. Numai printr-o minune mai merg trenurile pe şinele astea vechi şi neschimbate de 50 de ani. Numai printr-o minune nu avem zece Colectiv. Numai printr-o minune nu avem 10 Maternitatea Giuleşti.
România merge printr-o minune. Nu merge după un plan, după un manual. Pentru că nu există niciun sistem, nicio regulă. Totul se face după ureche. Regulie azi sunt aşa, mâine sunt altfel. După cum bate vântul şi după cât e de mare foamea de bani acolo sus. Şi avem şi noroc că orice minune ține doar trei zile. La noi merge aşa de zeci de ani. Mă, merge aşa de zeci de ani, tu-i Raiul mă-sii de politic”.

Textul acestui episod a fost scris de Adrian Văncică (actorul care-l joacă pe Celentano), nu de Mihai Gâdea sau de Cosmin Prelipceanu și nici de scriitorii noștri cu pretenții de universalitate, apărători ai poporului român.

Dacă în seara și în ziua de Crăciun Las Fierbinți a avut o asemenea audiență cu un asemenea text manifest înseamnă că sufletele compatrioților noștri sunt destul de întoarse pe dos. Ca să nu zic încinse și revoltate. Ei s-au regăsit și se regăsesc într-un asemenea discurs de tip protestatar. Explicația este simplă. Românul este nemulțumit și reacționează neașteptat. Fie vorba între noi, nu ne aflăm în fața unui text vesel, cu pretenții de umor, de distracție ieftină, de hăhăială. Este vorba de un românesc „J’accuse!” la adresa situației din țara noastră.

Personal, nu urmăresc Las Fierbinți. N-am văzut nici un episod complet. Pur și simplu, nu gust. Îl socot o baltă de vulgarități. Dar acest text este expresia simplă, neartistică și nefiltrată a unei nemulțumiri publice dominante în România acestor ani. Spune totul despre eșecul acestor mandate Iohannis. Succesul său ar trebui să-i îngrozească și pe guvernanți, mai ales pe Klaus Iohannis, pe pesediști și pe liberali și pe politicienii din Opoziție, inclusiv pe generalii beneficiari din SRI. Exprimă o nemulțumire adîncă, la limita revoltei, un sictir aproape generalizat, de care populația nu scapă nici la zilele de sărbătoare.

După părerea mea, el semnalează cel puțin faptul că mocnește un foc de nemulțumire pe care cineva poate pune de mămăligă, dar care poate produce și nenumărate incendii sociale