16 octombrie 2021

Slovacii care se împotrivesc vaccinării forțate au blocat centrul Capitalei, Bratislava

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Canalul TV TA3 transmite in aceasta dupa-amiaza ca adversarii vaccinării forțate împotriva coronavirusului au blocat centrul orașului Bratislava

Spațiul din fața Palatului Prezidențial și o serie de străzi învecinate din centrul orașului Bratislava a fost blocat joi de aproximativ 2000 de protestatari împotriva vaccinării împotriva coronavirusului, potrivit presei locale.
„Protestatarii au anunțat că declară o grevă generală împotriva restricționării drepturilor și împotriva genocidului poporului slovac. Manifestanții țin pancarte și strigă lozinci care o critică pe președinta Zuzana Čaputova, membrii guvernului și ai parlamentului.

Poliția a blocat traficul în fața Palatului Prezidențial și pe unele străzi învecinate și îi îndeamnă pe șoferi să ocolească temporar zona. Un uriaș blocaj de trafic s-a format în centrul orașului Bratislava. Potrivit canalului TV, acțiunea nu a fost anunțată anterior, prin urmare, este considerată de autoritățile slovace ca fiind ilegală. Cu toate acestea, poliția doar urmărește și evaluează situația.
Săptămâna trecută, în timpul unei acțiuni similare în fața clădirii parlamentului, poliția a folosit tunuri de apă pentru a dispersa participanții.
Redactor Ciprian Pop