Publicat: 23 Octombrie, 2019 - 12:33

Mediul de afaceri din regiunea Iași s-a întâlnit astăzi cu Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul Smart Start USA, și echipa de proiect într-o nouă conferință de promovare a programului și prezentare a platformei de înscriere în comunitatea Smart Start USA.

La conferință au participat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul programului, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, prof. dr. Mihaela Onofrei, prorector Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof.dr. Cristina Teodora Roman, Decanul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Narcis Tăbăcaru, director AIMMAIPE Iași,  și Vlad Danciu, director Smart Start USA. 

În cadrul conferinței, președintele Consiliului Județean Iași, dl. Maricel Popa a apreciat beneficiile Smart Start USA pentru antreprenorii regionali, care pot găsi în acest program pârghiile și instrumentele care să îi ajute să se dezvolte în afara țării și i-a îndemnat să acceseze platforma pentru a dezvolta afaceri de succes, pentru început, în Statele Unite ale Americii.

Participanții au aflat, în acest context, oportunitățile concrete de afaceri, tipurile de business care au avut succes, caracteristicile sociale, economice, juridice și fiscale ale pieței americane, dar și modalitățile alternative, prin care pot fi susținuți de programele guvernamentale, să se internaționalizeze pe piețele străine și informații despre programele de educare antreprenorială în domeniul economic și al comerțului exterior.

Ilan Laufer a anunțat lansarea competiției anuale pentru acordarea a 10 burse pe an celor mai bune proiecte de afaceri înscrise în platforma Smart Start USA, care vor beneficia pe perioada celor 6 luni de incubare de toate facilitățile financiare - cazare, transport și alte cheltuieli survenite din implementarea proiectului, provocându-i pe antreprenorii din Iași să depună cele mai viabile proiecte.

Antreprenorii prezenți au primit informații despre pașii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a deveni membri ai comunității Smart Start USA.

Smart Start USA se adresează antreprenorilor care doresc să-și extindă afacerile pe piețele internaționale, în special pe piața americană.

Mai multe informații despre condițiile, avantajele și oportunitățile oferite de program pot fi aflate accesând link-ul:  https://smartstartusa.net și înregistrându-vă în comunitatea Smart Start USA.

Smart Start USA este singurul program privat din România care contribuie concret la dezvoltarea Parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite, sprijinind atât dezvoltarea sectoarelor economice prioritare pentru exporturile românești, cât și consolidarea relațiilor comerciale româno-americane. Smart Start USA este șansa reală a antreprenorilor români de a depăși granițele Romaniei și ale Europei, de a intra pe cea mai mare piață a lumii și a beneficia de oportunitățile de dezvoltare ale acesteia.

În total, până acum, în cadrul misiunilor economice din Statele Unite, au participat aproximativ 150 de companii românești care, prin dialogul direct cu reprezentanți ai administrației locale și ai comunității de business americane s-au familiarizat atât cu oportunitățile concrete de afaceri, cât și cu particularitățile economice și legislative reale ale pieței americane. În urma acestor dialoguri, pe subiecte din industria IT, logistică, imobiliare, industria prelucrătoare, textile și industria alimentară, ideile de extindere pe piața americană au fost puse în practică, transformând planurile de afaceri în business-uri de succes.

 

Tag-uri Institutii: