Publicat: 7 Martie, 2017 - 12:44

Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a înregistrat, anul trecut, un avans cu peste 35% al business-ului, datorită intensificării proiectelor de leasing de personal și a celor de outsourcing de servicii de salarizare. 
Astfel, în 2016, compania a raportat o cifră de afaceri de 13 milioane de euro, mai mare cu peste 35 de procente față de anul anterior, când business-ul s-a situat la 9,6 milioane de euro. 

“Majorarea business-ului a fost determinată, pe de o parte, de creșterea cu 10% a numărului de clienți din portofoliu. Pe de altă parte, însă, am înregistrat un avans cu 40% al veniturilor din leasing de personal și o creștere cu 20% a veniturilor din servicii de salarizare”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.
Acesta a subliniat, de asemenea, că anul trecut 20% din business-ul Smartree a fost susținut de serviciile de outsourcing de salarizare, respectiv 80% de cele de leasing de personal. De altfel, în 2016 compania a oferit procesare de servicii HR pentru peste 46.000 de angajați pe lună. 
“Pe zona de servicii de salarizare și software de HR, în 2016 am observat că tot mai mulți clienți au început să ceară module care să optimizeze și alte procese de resurse umane, altele decât salarizarea, precum pontaje, recrutare, deconturi. De asemenea, clienții au pus tot mai puțin accent pe zona de evaluare a performanței și s-au axat pe păstrarea angajaților prin optimizarea de procese”, a mai afirmat Adrian Stanciu. 
Afaceri în creștere cu 30% în acest an

În ceea ce privește previziunile pentru anul în curs, Smartree estimează un avans al cifrei de afaceri de  cca. 30%, până la aproximativ 17 milioane de euro. 

„Acest lucru va fi determinat atât de diversificarea serviciilor Smartree, cât și de educarea pieței pe zona de sisteme de management al resurselor umane. În plus, pentru 2017 estimăm o creștere tot mai mare a cererii pe zona de recrutare”, a subliniat CEO-ul Smartree.
Reprezentantul companiei a mai afirmat că și segmentul de muncă temporară va avea un impact pozitiv în business  anul acesta, fiind un trend resimțit la nivelul întregii piețe, datorită economiei tot mai dinamice în ansamblu. În plus, atât companiile, cât și angajații au început să profite din ce în ce mai mult de flexibilitatea oferită de acest regim de muncă.