Publicat: 9 August, 2013 - 20:58

Fostul consultant CIA, Edward Snowden, care a primit pe 1 august azil temporar în Rusia, este liber să călătorească şi să muncească unde vrea în această ţară, însă nu poate ocupa posturi oficiale, a anunţat vineri un responsabil al Serviciului federal rus pentru Imigraţie din regiunea Moscovei, anunţă agenţia EFE.

După ce a stat mai mult de o lună în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, fostul consultant NSA care, în timpul sejurului anterior în Hong Kong, a dezvăluit presei un important program de spionaj electronic al serviciilor secrete americane, a primit, la cererea sa, azil temporar din partea autorităţilor ruse şi a părăsit aeroportul moscovit, dar nu se ştie unde se află în prezent. El aşteapă să fie vizitat de tatăl său, care a solicitat viza rusă.

SUA continuă să ceară Rusiei extrădarea lui Snowden. Acest caz a tensionat relaţiile ruso-americane, preşedintele Barack Obama anulând întâlnirea cu Vladimir Putin, programată pentru începutul lunii septembrie la Moscova.