27 iunie 2022

SNSPA a participat la CONFINTEA VII, conferinţă UNESCO, dedicată educaţiei adulţilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 15-17 iunie 2022, reprezentanţi ai guvernelor, instituţiilor academice, organizaţiilor internaţionale, observatori ONU, parteneri sociali, reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi cercetători şi experţi din întreaga lume, s-au reunit la Marrakech, Maroc, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a conferinţei internaţionale privind Educaţia Adulţilor, CONFINTEA VII, organizată de UNESCO.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a fost reprezentată la eveniment de conf. univ. dr. Corina Buzoianu, cadru didactic al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice.

SNSPA a încheiat, cu sprijinul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, coordonată de prof. dr. Madlen Şerban, un parteneriat cu UNESCO Institute for Learning în domeniul educaţiei continue a adulţilor, prin care derulează un program de evaluare a competenţelor cognitive cheie ale adulţilor din România (literacy & numerocy), precum şi a abilităţilor digitale şi de percepţie a angajabilităţii.

Programul este dezvoltat în cadrul proiectului EduCAd – Noi instrumente pentru strategia naţională privind educaţia continuă a adulţilor, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă.

În cadrul conferinţei, au fost analizate strategiile, programele, politicile şi practicile din domeniul educaţiei adulţilor din toate regiunile lumii. Delegaţii prezenţi la eveniment au propus dezvoltarea unui nou cadru de acţiune, dedicat educaţiei adulţilor, care va identifica strategiile necesare pentru dezvoltarea sustenabilă.

Sursa foto SNSPA