10 august 2022

Șoc după explozia de la Năvodari: Acțiunile Rompetrol Rafinare, în cădere liberă

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Acțiunile Rompetrol Rafinare (RRC), operator al rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, au înregistrat scăderi vineri, după anunțul exploziei de la Năvodari, iar volumul tranzacțiilor este de ordinul zecilor de mii de lei.
La ora 13:30 acțiunile înregistrau o scădere de aproape 5%, ulterior au scăzut și mai mult, cu peste 10%, iar la ora transmiterii acesti știri minusul este 1,96%, prețul unei acțiuni fiind de 0,0500 lei.

Investitorii au tranzacţionat acţiuni RRC de circa 70.000 de lei, o lichiditate destul de mare pentru companie. Preţul de la deschidere a fost de 0,505 lei pe unitate, în scădere cu 1% faţă de închiderea precedentă.

“În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platformarafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate încondiţii de siguranţă. În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului”, a transmis biroul de presă al KMG International, acţionarul majoritar al Rompetrol Rafinare.

Compania are 2,25 mld. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile au urcat cu aproape 14%.​