Publicat: 16 Martie, 2020 - 12:44
Share

Bugetele pentru amenajarea apartamentelor de închiriat sunt în medie cu 15% mai mari decât cele pentru apartamentele locuite de proprietari
Amenajarea apartamentelor sau a caselor care urmează să fie scoase la închiriere urmează alte criterii decât în cazul spațiilor rezidențiale locuite de proprietari, conform monitorizării realizate de Soho Design, companie care oferă soluții complete de design interior pentru specialiști și pentru clienți finali.  
La închiriere se recomandă și se folosește cel mai des stilul minimalist, mai versatil, dar utilizându-se obiecte și finisaje superioare calitativ, din materiale naturale, organice, care creează o atmosferă de wellbeing. Bugetele sunt în medie mai mari pentru amenajarea spațiilor destinate închirierii, pentru că investitorii sunt dispuși să preia mai repede ultimele tendințe în design la nivel internațional.
„Șase din 10 proprietari de case sau apartamente alocă bugete de aproximativ 10.000 de euro pentru amenajarea locuințelor proaspăt achiziționate. Restul de patru din 10 se duc către bugete de aproximativ 6.000 - 8.000 de euro”, declară Mehmet Hortoglu, director general SOHO Design, companie care oferă soluții complete de design interior pentru specialiști și pentru clienți finali. 
Sumele alocate în proiectele de design sunt influențate de materialele folosite, accentul fiind pus în ultimii ani pe materiale naturale, organice, mai scumpe de obicei, dacă vorbim de lemn, marmură, teracotă, metal sau piele naturală. 
                                     
„SOHO Design acordă o atenție deosebită colaborării cu designeri și arhitecți. Aceștia reprezintă în prezent 40% din totalul clienților și vrem să creștem în anii următori ponderea specialiștilor în portofoliul nostru, pentru că de aici vin colaborările de durată”, afirmă Mehmet Hortoglu. 
Recent SOHO Design a fost implicat într-un proiect al unui designer colaborator, care a vizat decorarea a 10 apartamente noi, principalele produse furnizate fiind corpurile de iluminat.
Pentru clienții finali, opțiunile  de amenajare sunt mai variate 
Pentru end-useri, clienții care vor locui în apartamentele sau casele amenajate, consultanții colaboratori ai Soho Design recomandă în principal stilurile contemporan, modern, minimalist sau industrial, dar de multe ori se optează pentru un „fusion ”între aceste stiluri. 
„Culorile folosite pentru încăperi sunt, în principiu, împărțite în trei categorii, adică o nuanță de culoare predominantă, cum ar fi griul sau verdele închis, apoi o nuanță pastel și, într-o proporție mai mică, o nuanță electrică - de galben, roz sau portocaliu”, Mehmet Hortoglu.
Evoluția pieței imobiliare din România influențează direct afacerile din zona de design interior. 
„În eventualitatea în care ne vom confrunta cu o stagnare a ritmului de dezvoltare a sectorului imobiliar, suntem pregătiți să ne concentrăm mai mult pe proiectele de renovare ale proprietarilor care au cumpărat acum 5-6 ani proprietăți și se gândesc acum să le reamenajeze”, estimează directorul general SOHO Design.
                                
SOHO Design este un start-up lansat în România în 2017, în domeniul retail-ului și al design-ului, cu o echipă experimentată de consultanți, ce înțelege nevoile clienților și standardele pieței. 
Folosindu-ne de determinarea, experiența, pasiunea și cunoștințele noastre, promovăm cele mai inovative tendințe pentru a aduce personalitate în fiecare colț al vieții. Prin tot ceea ce comercializăm avem un singur scop în minte: dorim să devenim o sursă de inspirație și să venim în ajutorul celor care doresc să își exprime stilul personal și să-și transforme ideile în realitate.  Soho Design este mai mult decât un shop online, cu două showroom-uri aferente. E o îmbinare armonioasă între produse, sfaturi, inspirație, modele și idei de design.
 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: