23 septembrie 2021

Solidar Social aniversează 1 an de activitate: 4 cantine sociale şi peste 200.000 de porţii de mâncare caldă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Asociaţia Adi Hădean aniversează astăzi, 1 aprilie a.c., un an de la lansarea proiectului „Solidar Social”. Programul umanitar, iniţiat la începutul pandemiei, s-a remarcat ca model de bune practici, fiind multiplicat la nivel naţional şi angajând interesul a tot mai multor sponsori şi voluntari. Prima cantină „Solidar Social” a fost deschisă în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în Bucureşti, în urmă cu un an.

„În doar câteva zile, zeci de oameni s-au alăturat efortului nostru de a găti şi livra mâncare caldă atât persoanelor vulnerabile aflate în evidenţa DGASPC Sector 6, cât şi medicilor din prima linie de la Matei Balş, Fundeni şi Colentina. A fost confirmarea de care aveam nevoie, aceea că frica pe care ne-a adus-o pandemia poate fi tratată doar cu solidaritate arătată celor de lângă noi. Iar tendinţa de multiplicare a acestui proiect ne întăreşte convingerea că românii sunt altruişti şi nobili, au nevoie doar de cadrul potrivit în care să-şi manifeste aceste valori”, a declarat Chef Adi Hădean.

La şase luni de la înfiinţare, în octombrie 2020, echipa „Solidar Social” a validat un parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii, pentru asigurarea de alimente pentru cei 100 de copii aflaţi în Centrul de Zi din Petrila, judeţul Hunedoara. Au urmat Constanţa şi Ploieşti, acolo unde cantinele sociale vor pregăti anual 33.600 porţii de mâncare caldă pentru persoane provenite din medii defavorizate.

În luna martie a.c., Asociaţia Adi Hădean şi Şcoala de Meserii CONCORDIA au lansat proiectul „Chef de excelenţă”, în cadrul căruia chefii asociaţiei vor susţine lunar ateliere de formare profesională pentru cursanţii înscrişi la specializarea de bucătari.

„Un an de Solidar Social înseamnă un an de curaj şi bunătate. Acum vedem mai bine şi mai departe, aşa că vrem să ne extindem, vrem să ajungem acolo unde este cu adevărat nevoie de sprijin. Şi vrem să facem asta alături de oameni care înţeleg şi care îşi însuşesc misiunea de a fi Solidari Social. Ne propunem să creăm o reţea de cantine sociale care să funcţioneaze prin donaţii de alimente, cu resursa umană inclusă în programe educaţionale de reconversie sau şcoli vocaţionale. Ţinta pe care ne-o propunem este de un milion de porţii de mâncare caldă pe an. Şi cred cu tărie că acesta este doar începutul”, a concluzionat Chef Adi Hădean.

Resursele necesare pentru atingerea acestui obiectiv sunt de aproximativ 100 kg de alimente zilnic, minimum patru autoutilitare pentru livrare şi materiale specifice de protecţie sanitară. Asociaţia Adi Hădean va derula campanii de conştientizare şi responsabilitate socială, încurajând implicarea voluntarilor în pregătirea, ambalarea şi transportul pachetelor.

Acţiunile realizate în primul an „Solidar Social” au fost susţinute prin implicarea Macromex, PepsiCo, Telus, Autonom, MicroGreens, Nordic Shops, Oti, fiLeonidas, Selgros, Banca pentru Alimente, Napolact, Hochland, MOL, Danone, Fuchs Condimente, Penny Market, KissFM, RockFM, Carpatina, Mara Mura, Agricola, Brandis, Ferma Pogacean, Maspex, Maresi, Finastra, VestFood, Cuveeo, First Coffee, Biodeck, DeliFood, Unilever, Orkla, Univer, ParmaFood, Gustav Hahn, Pastificio Ambra, Maspex, Zea, Catwalk by Ramona Mindru, Heaven, Rompaper, Vector Integrated Services şi Process Color. Cei care vor să afle mai multe despre proiect sau despre cum se pot implica pot accesa https://activsocial.adihadean.ro.