Publicat: 25 Iunie, 2012 - 18:12
Share

Solistul trupei Allerseelen, Gerhard Hallstatt nu este numai muzician, ci şi un scriitor cunoscut în spatiul german, pentru articolele publicate pe teme ce explorează aspecte ezoterice ale culturii Europene.

Pasionat de filozofie, Gerhard este animat de un viu interes pentru scrierile lui Mircea Eliade, astfel ca muzicianul nu se sfieşte să declare: „un scriitor roman a fost foarte important pentru mine si pentru primii ani Allerseelen: Mircea Eliade cu cartile despre alchimie si shamanism. Am cumparat aceste carti cand aveam 20 de ani intr-o librarie de carte oculta din Viena si inca le citesc ocazional.”

Gerhard, care a pus bazele proiectului Allerseelen în urmă cu mai bine de 20 de ani, detaliază raportul dintre scrierile lui Mircea Eliade şi muzica sa: “In special textele lui despre shamani care foloseau instrumente muzicale ca sa invoce spirite si aveau o fasie de metal pe haine ca sa sperie demonii, m-au inspirit foarte mult pentru propriile inregistrari.”

Allerseelen va ajunge pentru prima dată în România la Ghost Fest 2012.


Ghost Fest 2012 se adresează iubitorilor naturii în general şi celor care îndrăgesc muntele în special. Evenimentul se desfăşoară pe 13 şi 14 iulie pe terenul de biatlon de la baza Cetăţii Râşnov. Festivalul va include, pe lângă concerte, ateliere de arte şi meşteşuguri, expoziţii de pictura, fotografie & artă tradiţională şi multe activităţi recreative.

Pe scenă vor urca: Secrets of the Moon (Ger), Trobar de Morte (Sp), White Walls (RO), The Moon & the Night Spirit (Ungaria), Leafblade (Marea Britanie), Sunset In The 12th House (RO), Allerseelen (Austria), Northland (Spania),Trei parale (RO), Whispering Woods (RO), EchO (Italia), Abstract Rapture (Luxemburg), Scarred (Luxemburg), Laonliness (RO), QuantiQ (RO) şi Wilder (RO).

Camparea, în campingul adiacent zonei de desfăşurarea a festivalului este gratuită pentru deţinătorii de bilet, în limita locurilor disponibile.

Biletele se găsesc în reţelele  Eventim, My Ticket, Biletoo, BLT, Bilet şi la filiala  Bestial Records din Bucureşti.