Publicat: 31 August, 2016 - 14:47

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuţia unei game largi de echipamente IT şi soluţii integrate, deţine în portofoliul său de soluţii de securitate produse Axis Communications şi Milestone dedicate monitorizării şi protejării perimetrelor.
Soluţia propusă de ELKOTech Romania combină cu succes camere termice, software de analiză video şi camere de reţea PTZ. Soluţia este scalabilă, permite o monitorizare zi/ noapte şi are un raport calitate preţ optim.
Prima linie a detecţiei – camerele termice
Scopul principal al unei protecţii perimetrale este de a detecta orice tentativă de pătrundere prin efracţie cât mai rapid posibil. Camerele termice moderne Axis, precum AXIS Q19-E, sunt precise şi performante. Acestea oferă o detecţie rapidă şi sigură, în orice mediu, chiar şi în zone lipsite complet de iluminare. Atunci când o cameră detectează mişcare într-un anumit mediu predefinit de utilizator poate activa în mod automat luminile ambientale şi direcţiona camerele PTZ. Funcţionând în tandem, aceste două tipuri de camere pot supraveghea orice zonă, indiferent de condiţiile meteo.
A doua linie a detecţiei – camerele PTZ
Cu ajutorul camerelor termice de reţea, operatorii pot detecta orice fel de tentativă de a pătrunde într-un perimetru. Totuşi, această detecţie trebuie urmată de o identificare a indivizilor şi a acţiunilor lor. Camerele PTZ, precum modelele AXIS Q60-E şi AXIS Q61-E, sunt adaptabile şi permit operatorilor să securizeze rapid orice zonă. Odată ce o alarmă a fost activată, operatorul poate folosi funcţiile de pan/tilt/zoom chiar şi de la distanţă, pentru a înţelege natura pericolului şi a acţiona. Camerele de reţea AXIS oferă imagini de calitate, la o rezoluţie maximă 4k, şi sunt potrivite pentru a securiza atât locaţii de interior, cât şi de exterior. Modelele de exterior integrează tehnologia Arctic Temperature Control, care le permite acestora să pornească şi să funcţioneze chiar şi la temperaturi de -50°C.
Milestone XProtect 2016 – software de analiză video open source
Milestone XProtect 2016 este cea mai nouă versiune a software-ului de video management creat de Milestone. XProtect este o soluţie eficientă, performantă şi accesibilă, până la această oră software-ul fiind implementat în peste 100.000 de instalări. XProtect este compatibil cu peste 3.000 de camere IP, astfel că poate fi folosit atât în implementări noi, cât şi în cele deja existente.
Camerele Axis Communicatios și Milestone XProtect 2016 sunt disponibile pe piaţa locală în ofertele partenerilor ELKOTech Romania.

Comunicat de presa: ELKOTech Romania