Publicat: 14 Mai, 2012 - 20:04
Share

Actualul primar al sectorului 1, Andrei Chiliman, ar obţine 75% din voturi, câştigând detaşat un nou mandat, potrivit unui sondaj CURS comandat de GeoPOL pentru Realitatea TV.

Pe locul doi se clasează democrat-liberalul Teodor Paleologu, cu 14%, iar pe locul al treilea candidatul PP-DD, Mihai Iorgulescu, cu 9%.

Ultimul clasat ar fi Liviu Goncea, reprezentant al UNPR, care ar lua doar 2%. Totuşi, potrivit cercetării sociologice, 63% dintre respondenţi nu au exprimat o opţiune de vot, iar 37% nu sunt hotărâţi/nu ar vota/ nu răspund.
 
În privinţa consiliului local al sectorului 1, 70% ar vota candidaţii USL, 13% ar vota candidaţii PP-DD, 10% pe cei ai PDL, 3% PRM , 1% UNPR, 1% PNG-CD, 1% PNŢCD 1% candidaţii altui partid.
 
Din total eşantion, 56% au exprimat o opţiune de vot, 44% nu sunt hotărâţi/nu ar vota/ nu răspund. În interiorul USL, opţiunile electoratului din sectorul 1 sut următoarele: 56% susţin PNL, 42% susţin PSD, iar 1% PC.
 

"Practic, Chiliman nu are adversar, fapt care certifică, pe lângă iscusinţa primarului de a se prezenta electoratului, faptul că partidele concurente n-au conceput şi implementat vreo strategie de natură să pună probleme titularului (astfel, scorul de la începutul anului, când 78% dintre locuitorii sectorului și-au exprimat intenția de a-l credita pe Chiliman cu un nou mandat, nu e contrabalansat de cei mai importanți candidați, întrucât scăderea – de la 78% (februarie) la 75% (mai) - e în marja de eroare); remarcăm totodată că Theodor Paleologu nu reușește să se desprindă de imaginea PDL la nivel de București, diferența dintre scorul candidatului și scorul partidului la nivel de sector fiind în marja de eroare, candidatura lui Palelologu parand mai degrabă gândită pentru a da notorietate şi a-l poziţiona pe piaţa electorală, in perspectiva unor posibile constructii politice viitoare", se arată în analiza GeoPol, făcută pe sondajul CURS.
 
Sondajul a fost realizat, în perioada 1 - 8 Mai 2012, pe un eşantion de 280 respondenţi, marja de eroare fiind de plus minus 5,8%.