Publicat: 8 Noiembrie, 2014 - 14:16
Share

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, ar câştiga alegerile prezidenţiale cu un scor de 55%, învingându-l pe contracandidatul său, liberalul Klaus Iohannis, care ar obţine 45 de procente în cel de-al doilea tur al prezidenţialelor, arată un sondaj CSCI realizat pe 5 noiembrie.

Potrivit studiului, Ponta conduce şi la capitolul încredere, 40 la sută dintre respondenţi care afirmă că au încredere multă şi foarte multă în actualul prim-ministru. La acest capitol, Ponta e urmat de Klaus Iohannis cu 32% încredere, de Călin Popescu-Tăriceanu - 30% şi de Traian Băsescu - 16%.

Sondajul mai arată că 48% dintre subiecţi consideră că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită, 42% cred că direcţia în care merge România e bună, în vreme ce 10% afirmă că nu ştiu sau nu răspund.

Totodată, 38% dintre respondenţi consideră că baronii PNL sunt responsabili pentru scorul mai slab decât cel obţinut de liberalul Klaus Iohannis, 22% cred că de vină au fost declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, 14% apreciază că scorul mai slab a fost din cauza campaniei Elenei Udrea, 6% cred că motivul acestui scor e campania Monicăi Macovei, 5% au indicat alte cauze, iar alţi 5% au declarat că nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul, efectuat la nivel naţional după metoda CATI, are la bază un eşantion de 925 de interviuri, multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor iar eroarea tolerată este 3,3%, la un nivel de probabilitate de 0,95