Publicat: 25 Ianuarie, 2012 - 12:34
Share

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, ar fi votat de 55% dintre subiecţii unui sondaj CURS-GeoPol, iar pedelistul Silviu Prigoană ar primi 21% dintre voturi. Dan Diaconescu este preferat de 10% dintre cei chestionaţi de CURS-GeoPol.

La întrebarea "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcţia de primar general, pe cine aţi vota?", respondenţii au ales: Sorin Oprescu, sprijinit de USL - 55%, Silviu Prigoană, din partea PDL+UNPR - 21%, Dan Diaconescu - 10%, Nicuşor Dan, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul - 2%, un candidat din partea PRM - 2%, Irinel Columbeanu, independent - 1%, un candidat din partea PNG-CD - 1%, Aurelian Pavelescu din partea PNŢCD - 1%, alţi candidaţi - 7%.

Dintre cei chestionaţi, 81% au exprimat o opţiune de vot.

La capitolul opţiuni pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Candidaţii USL ar fi votaţi de 53% dintre bucureşteni, cei ai PDL+UNPR de 23%, candidaţii Partidului Poporului ar obţine 13%, cei ai PRM 4%, cei ai PNŢCD 3%, cei ai PNG-CD: 1%. Trei procente dintre bucureşteni au indicat alţi candidaţi. Doar 74% dintre membrii eşantionului au exprimat o opţiune de vot.


S-au realizat 7 sondaje în Municipiul Bucureşti, respectivîn cele 6 sectoare. Volumul eşantionului: 1.800 de respondenţi cu vârste de 18 ani şi peste din municipiul Bucureşti. Sub-eşantioanele pentru fiecare sector au inclus 300 de persoane cu drept de vot. Sub-eşantionul final la nivelul municipiului Bucureşti a fost ponderat ţinând cont de mărimea populaţiei cu drept de vot din cadrul fiecărui sector al Capitalei. Tip de eşantion: în cadrul fiecărui sector, secţiile de votare au fost selectate aleatoriu. În cadrul fiecărei secţii de votare s-a procedat la selecţia aleatorie a gospodăriilor şi a respondenţilor adulţi din cadrul gospodăriilor. Marjă maximă de eroare: +- 2,3% la un nivel de încredere de 95% pentru Bucureşti, respectiv + - 5,6% la un nivel de încredere de 95% pentru sectoarele 1-6.

Sondajul a fost realizat între 9-18 Ianuarie 2012, iar modul de intervievare a fost faţă în faţă la domiciliul repondenţilor.