Publicat: 31 Martie, 2020 - 19:41
Share
USR ajunge de la 10 procente la 12,5%

 

PNL, partidul aflat la guvernare, scade in sondaje si pierde 4 puncte procentuale intr-o luna, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS.

Dar si PSD are procente in minus, dupa cum arata cercetarea facuta in plina evolutie a crizei coronavirus in Romania, intre 5 si 26 martie.

Liberalii sunt creditati cu 36,7% din optiunile de vot, inregistrand inca o scadere, a doua la rand. PNL se intoarce sub scorul pe care il avea in noiembrie, cand aveau loc prezidentialele si partidul trecea din opozitie la guvernare, potrivit Europa FM.

Pentru PNL, varful popularitatii a fost in ianuarie. Partidul lui Ludovic Orban era era creditat atunci cu peste 47% din optiunile de vot.
 

Sursa: Eurobarometrul Europa FM

Scadere inregistreaza si PSD, potrivit datelor din barometrul Europa FM. Dar social democratii pierd sub 2% si sunt putin sub 24 la suta in optiunile de vot.

In crestere se afla USR, care ajunge de la 10 procente la 12,5%, dar mai ales PLUS, al carui procentaj aproape se dubleaza - de la 3,5% in februarie, la 6,5% acum.

Partidul lui Victor Ponta atrage si el un punct procentual in plus, apropiindu-se de 6% in optiunile de vot la parlamentare, iar ALDE coboara si mai mult, la 3,5%, unde stationeaza si PMP-ul lui Traian Basescu.
 

Sursa: Eurobarometrul Europa FM

 

 

Tag-uri Institutii: