17 octombrie 2021

Sondaj IRES: 70% dintre părinții copiilor de peste 12 ani ar vrea școală în format fizic, dar fără a îi vaccina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un sondaj IRES realizat în perioada 16-29 septembrie arată că 70% dintre părinții copiilor de 12-18 ani, care au la dispoziție vaccin, nu doresc să își vaccineze copiii însă ar vrea ca aceștia să meargă la școală în format fizic.

Potrivit sondajului, făcut pe un eșantion de 1000 de părinți, cu o marjă de eroare +/- 3%, 54% dintre respondenți nu s-au vaccinat, iar 55% dintre ei sunt fie deloc, fie puțin îngrijorați de perspectiva îmbolnăvirii cu COVID-19.

Cât de îngrijorați sunt părinții de riscul îmbolnăvirii cu COVID-19
Peste jumătate (55%) dintre părinții elevilor cu vârsta de peste 12 ani se declară puțin sau deloc îngrijorați cu privire la riscul îmbolnăvirii de COVID-19 a propriului copil în contextul începerii școlii în format fizic. Îngrijorarea este mai prezentă în rândul tinerilor, a persoanelor cu un nivel scăzut de educație și a celor deja vaccinați.

Mai îngrijorați sunt respondenții în ceea ce îi privește pe alți membri ai familiei decât pentru îmbolnăvirea copiilor și este cea mai scăzută în ceea ce îi privește pe ei înșiși.
Mai mult de jumătate dintre părinți nu vor să știe dacă profesorii sunt vaccinați
6 din 10 părinți (62%) declară că nu cunosc dacă profesorii care predau copiilor lor sunt vaccinați și 58% spun că nu doresc să cunoască această informație.

Aproape 2 treimi (65%) dintre părinții care știu că nu toți profesorii din școala unde învață copilul lor sunt vaccinați se declară puțin sau deloc îngrijorați de faptul că profesori nevaccinați le predau copiilor lor.

Sunt mai puțin îngrijorați decât media părinții tineri, cei care au un nivel scăzut de educație și cei care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

3 din 10 părinți știu că în clasa în care învață copilul/copiii lor elevii nu sunt vaccinați împotriva COVID-19, în timp ce peste un sfert dintre participanții la sondaj spun că o parte dintre colegii copiilor lor sunt vaccinați. 41% declară că nu cunosc această informație