Publicat: 7 Septembrie, 2012 - 15:26
Share

Potrivit unui sondaj Money Channel Institute, dacă Duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale, 32,4% dintre respondenți l-ar vota pe liderul PNL Crin Antonescu , iar 27,1% ar acorda votul lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Comparând un sondaj din luna Aprilie al aceluiaşi institut rezultă că Antonescu a pierdut şapte procente faţă de aprilie (avea 39,4%).

Pe de altă parte, în aceeaşi perioadă, Mihai Răzvan Ungureanu şi-a sporit cota cu patru procente, ajungând de la 23% la 27%.
 
Cercetarea realizată în August mai relevă că Sorin Oprescu ar fi votat de 11,4% (în creştere de la 5,6% în aprilie) , iar Dan Diaconescu de 8,7% (în scădere de la 12,4% în aprilie).
 
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, peste 56% dintre români ar vota cu Uniunea Social Liberală. Cu 3% mai mulţi decât în aprilie. Peste 21% dintre români ar vota cu PDL, în creştere cu aproape 4 procente faţă de aprilie. Partidul Poporului Dan Diaconescu se menţine pe locul trei în opţiunile românilor, dar e în scădere puternică: a ajuns la 8,9% de la 14,8%.
 
Sondajul Money Channel Institute a fost realizat la nivel naţional în perioada 23 august- 1 septembrie, pe un eşantion de 1.122 de persoane majore. El are o eroare maximă admisă de plus/minus 2,9%. Site-ul money.ro, unde poate fi consultată cercetarea, nu precizează însă dacă chestionarele au fost aplicat faţă în faţă sau telefonic.