Publicat: 16 Mai, 2017 - 10:43

Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde, dacă duminica viitoare am avea alegeri 44% ar vota cu PSD, 24% cu PNL, în timp ce USR ar capitaliza 12%.

 De asemenea, ALDE urcă ușor și ajunge la 8%, UDMR își păstrează procentul de 5%, iar marea surpriză vine din partea PMP-ului lui Traian Băsescu, care nu ar mai intra în Parlament pentru că ar obține doar 3%.

La capitolul încredere în personalități politice, Gabriela Firea este pe primul loc cu 59%. Premierul Sorin Grindeanu a ajuns la 48% grad de încredere favorabilă, cu un procent peste Klaus Iohannis, care se află la 47%.

Pe locul patru se află Călin Popescu Tăriceanu cu 44%, urmat de Victor Ponta cu 39%. De asemenea, Dacian Cioloș are un grad de încredere destul de ridicat de 35%, ceea ce arată că are potențial cu noua mișcare politică pe care o pregătește.

O altă surpriză a sondajului este întrebarea legată de alegerile prezidențiale. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Gabriela Firea ar obține 44%, în timp ce Klaus Iohannis doar 40%.