7 august 2022

Sondaj pentru vizibilitatea autorului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De mai multă vreme, Mirel Palada nu există nici în scris și nici în acuratețea sondajelor. La sondaje, dă rasoale ca și Vasile Dîncu prin Moldovaiar la scris tricotează prostii pe un site cu bombe fîsîite.

De cînd a plecat de la Cotroceni, unde a fost consilier mai mult pentru căratul genții în echipa lui Băsescu, nu pentru analize complexe și folositoare, Mirel Palada nu s-a remarcat decît printr-o cafteală într-un studio de televiziune și prin cîteva amenințări demne de comunicat la poliție. Altfel, omul este încruntat și de de evitat. Și fizic, și în tentativele de producție intelectuală!

Ultimul său sondaj pare a fi făcut mai mult pentru a se băga în seamă. Repede-repede, Palada și Sociopol s-au aruncat pe măsurat starea politică a nației și opțiunile electoratului pentru partide, dar mai ales pe alegerile prezidențiale din 2024. Probabil că Mirel Palada vrea să se înscrie printre primii care dețin niște date și să se facă util uneia sau alteia dintre tabere. Cică bătălia finală se va desfășura între Mircea Geoană și Laura Codruța Kovesi. Iar în final, Mircea Geoană ar cîștiga fără probleme.

Știe Mirel Palada de pe acum, cu organul său de analiză sociologică pus în funcțiune la colțul străzii și la telefon, cine va cîștiga cînd noi nu știm nici măcar cine va candida?

Mirel Palada se vrea în față și se oferă să fie deschizător de drumuri politice?? Un profet politic sau un cititor în stele? Sau în lipsă de comenzi și de subiecte de cercetare, el se avîntă în viitor și sondează futurologic? Sau pur și simplu, Marcel Palada face un joc. Vrea să reducă toată competiția pentru alegerile prezidențiale la două personaje? Este vorba despre o comandă, de o sugestie, de o lucrătură sau de o banală ipoteză de lucru? Oricum, nici o legătură cu problemele electoratului! Pentru ipotezele sale de așa-zisă cercetare, totul se reduce la arestările Codruței Kovesi și la diplomația euroatlantică a lui Mircea Geoană? Electoratul nici n-ar vedea mai mult. Educația nu mai contează și n-ar putea fi platformă de lansare pentru un candidat ca Andrei Marga? Și nici statul de drept mutilat de reclamații decapate pînă la recunoașterea faptelor ticluite, marca LCK? Nu mai poate candida nimeni și n-ar avea șanse nici profesorul Gheorghe Piperea, nici filosoful Andrei Marga, nici un alt avocat celebru sau un alt mare medic?

În rest, cine și ce contează? Cei pe care-i știe sau cei pe care îi visează!

După Palada, dacă acum ar avea loc alegeri, cam aceleași partide ar ajunge în Parlament, iar alianța PSD-PNL, cea care ne guvernează, ar cîștiga peste 50% din voturile exprimate. Procentul rezultă din numărul celor au confirmat că ar merge la vot. Deci, lucrurile stau pe loc după un an și jumătate de la alegeri și, în ciuda nemulțumirilor crescînde ale populației și în urma nenumăratelor gafe, bîlbe și măsuri stupide ne-am trezi cu aceiași.

Hai să fim serioși și să nu prostim populația! Practic, electoratul este încremenit în cifrele măsurătorului de păreri și opțiuni. Sau instrumentele sale sunt depășite și defecte.