Publicat: 29 Septembrie, 2018 - 10:25
Share
85% au declarat că vor vota opțiunea „DA”
Mirel Palada

Circa 48% dintre români au declarat că vor participa, cu siguranță, la referendumul familiei, organizat pe 6 și 7 octombrie, potrivit institutului de sondarea opiniei publice Sociopol

Efectuat după desfășurarea Comitetului Exectutiv Național al PSD, sondajul arată că, dintre românii care vor merge să voteze la referendumul familiei, aproximativ 85% au declarat că vor vota opțiunea „DA”. Mai precis, Mirel Palada susține pe contul său de Facebook că „despre rezultatul votului, acesta este fără putință de tăgadă. Votul DA este dominant. Singura incertitudine este dacă procentul începe cu 8 sau cu 9. Adică optzeci și ceva sau nouăzeci și ceva.”

Cât privește participarea, Sociopol a folosit două metode. Prima, pe baza propriei intenții, arată că 48% dintre respondenți spun că vor participa cu siguranță, alți 17% că probabil vor merge la vot, în timp ce 5 procente spun că probabil nu vor vota și 11% afirmă că vor boicota referendumul.

După a doua metodă, numită „înțelepciunea mulțimilor”, estimarea medie a participării la vot este de 35% din total populație oficială.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: