Publicat: 4 Octombrie, 2012 - 08:27
Share

Doar 35 la sută din totalul repondenţilor unui sondaj făcut la comanda TVH 2.0 sunt de acord, în mare măsură, cu cererea PDL de demitere a Ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, motivată prin faptul că modificările repetate aduse Legii Educaţiei afectează sistemul de învăţământ, în vreme ce peste jumătate din totalul repondenţilor (55%) sunt în mică măsură de acord cu această cerere. Nu ştiu/nu răspund la întrebare 10% dintre cei chestionaţi.

Privind prin prisma vârstei repondenţilor, răspunsurile se prezintă astfel: dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, 49% sunt în mică măsură de acord cu demersul PDL, iar 44% sunt de acord în mare măsură. 7% dintre tinerii din acest segment de vârstă au declarat că nu ştiu/ nu răspund.
În segmentul 31 - 55 de ani, 57% dintre repondenţi afirmă că sunt în mică măsură de acord cu cererea de demisie;  32% sunt în mare măsură de acord cu cererea menţionată, şi nu ştiu sau nu răspund 11%.
Seniorii peste 55 de ani sunt, în procent de 57%, în mică măsură de acord cu cererea de demisie. 34% sunt de acord în mare măsură cu cererea respectivă. 9% au bifat la rubrica nu ştiu/ nu răspund.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu, contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţelele RCS & RDS şi UPC Digital.
 
Autor: Călin Angheluţă