Publicat: 10 Septembrie, 2012 - 19:21
Share

50% din totalul repondenţilor unui sondaj au afirmat că USL a procedat corect când a decis suspendarea lui Traian Basescu în această vară, iar 39% consideră că procedura USL nu a fost corectă. "Nu" au răspuns 11%.
 
Detaliat pe paliere de educaţie, răspunsul se prezintă astfel: 52% dintre posesorii de studii sub-liceale consideră că USL a procedat corect, 34% afirmă că USL nu a procedat corect, iar 14% nu au răspuns. În ceea ce priveşte absolvenţii de studii liceale, 51% dintre aceştia au estimat drept corectă procedura USL atunci când a decis suspendarea lui Traian Băsescu, 40% au fost de părere că procedura nu a fost corectă, iar 9% nu au răspuns.

Pentru prosesorii de diplome universitare, situaţia se prezintă astfel: 37% dintre cei intervievaţi au estimat că USL a procedat corect atunci când a decis suspendarea lui Traian Băsescu, 52% cred contrariul, în timp ce 11% nu au dat niciun răspuns.
O altă întrebare din sondajul telefonic realizat ieri de IRSS la comanda TVH 2.0, pe un eşantion de 361 de persoane peste 18 ani şi discutat în emisiunea Cristinei Matei din această după-amiază, se referă la opinia cetăţenilor cu privire la afirmaţia conform căreia România este mai în siguranţă de când este membră a NATO.


Cei care au respins total afirmaţia, fiind în dezacord total fată de aceasta, reprezintă 12% dintre repondenţi, iar cei care sunt în dezacord parţial cu aserţiunea citată constituie 6%. La polul opus se găsesc cei care consideră că România este mai în siguranţă de când este membră a NATO. Acord parţial a fost formulat de 38% dintre participanţi şi acord total de 26%. Nu au răspuns la întrebare 18%. Pe categorii de vârstă, datele arată că 25% dintre persoanele între 18 şi 30 de ani sunt în dezacord cu afirmaţia citată.

La aceeaşi categorie de vârstă, 40% sunt de acord cu aserţiunea, iar 35% nu au dat niciun răspuns. 46% dintre repondentii cu vârste cuprinse între 31 şi 55 de ani nu sunt de acord cu afirmaţia citată, şi tot 46% reprezintă procentul celor care sunt  de acord. Nu au răspuns 8%. Pentru cei de peste 55 de ani, proporţiile se prezintă astfel: 65% nu sunt de acord că România este mai în siguranţă de când este membră a NATO, 32% sunt de acord şi 3% nu au formulat niciun răspuns.
Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi.

Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi mai ales cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţelele RCS & RDS şi UPC Digital.
 
Autor: Călin Angheluţă