Publicat: 23 Ianuarie, 2013 - 19:55
Share

64% dintre repondenţii unui sondaj TVH 2.0 se declară foarte îngrijoraţi de încălzirea globală, în timp ce pentru 32% dintre participanţii la sondaj, fenomenul se dovedeşte puţin îngrijorător. Nu au ştiut sau nu au vrut să răspundă la întrebare 4% dintre cei chestionaţi.
 
O analiză a datelor din punctul de vedere al palierului de vârstă al participanţilor scoate la iveală că fenomenul încălzirii globale constituie o preocupare pentru mai bine de jumătate dintre cei intervievaţi, indiferent de categoria de vârstă din care fac parte.

Astfel, încălzirea globală îi îngrijorează mult pe 54% dintre tinerii între 18 şi 30 de ani, pe 72% dintre adulţii între 31 şi 55 de ani şi pe 59% dintre seniorii peste 55 de ani. Se declară puţin îngrijoraţi 44% dintre tineri, 24% dintre adulţi şi 37% dintre seniori. Nu au răspuns la întrebare (fie că nu au vrut, fie că nu au ştiut), 2% dintre tineri, 4% dintre adulţi şi 4% dintre seniori.

Sondajul, ale cărui rezultate vor fi discutate astăzi, de la ora 19.00, la TVH 2.0, a fost realizat telefonic de Institutul Român de Studii Sociale, la comanda postului TVH 2.0, în perioada 14 -17 Ianuarie 2013, pe un eşantion de 1004 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de ±3%.
                                                      
Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu, contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.                                                                         

Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "România 2.0", un proiect pe termen lung care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţeaua UPC Digital şi pe platforma DTH Digi (RCS & RDS).
 
Autor: Călin Angheluţă