Publicat: 12 Septembrie, 2012 - 18:46
Share


Peste două treimi din totalul repondenţilor (68%) consideră că actuala Constituţie ar trebui schimbată. 11% dintre cei chestionaţi nu acceptă această idee, şi 21% nu au răspuns la întrebare
 
Din punct de vedere al nivelului de educaţie, 62% dintre absolvenţii de studii subliceale, 70% dintre bacalaureaţi şi 81% dintre posesorii de diplome universitare sunt de acord cu afirmaţia potrivit căreia actuala Constituţie ar trebui schimbată. Cei care nu aprobă schimbarea sunt 7% dintre absolvenţii de studii sub-liceale, 16% dintre posesorii diplomei de bacalaureat şi 14% dintre absolvenţii de studii superioare. Nu au răspuns la această întrebare 31% dintre absolvenţii de studii sub-liceale, 14% dintre bacalaureaţi şi 5% dintre posesorii de diplome universitare.

Se vorbeşte de faptul că la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu au existat anumite fraude. Credeţi că aceste fraude au fost mici sau mari?

52% din totalul repondenţilor consideră că fraudele au fost mici, iar 27% afirmă că, dimpotrivă, fraudele au fost mari. 21% nu au oferit niciun răspuns. Privite din perspectiva opţiunilor politice ale celor intervievaţi, datele arată că 67% din susţinătorii PDL consideră că fraudele au fost mici şi 31% din susţinătorii aceluiaşi partid afirmă că fraudele au fost mari. 2% din susţinătorii PDL nu au răspuns la această întrebare. Cât priveşte pe cei ce susţin coaliţia USL, 65% afirmă că fraudele au fost mici şi 25% consideră că fraudele au fost mari. Nu au răspuns la întrebare 10% dintre participanţii la sondaj.  

Rezultatele sondajului realizat telefonic de IRSS, pe un eşantion de 428 persoane de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de ±4,7%, vor fi discutate live, de la 18.30, pe TVH 2.0, Mihaela Ilie, coordonator al Institutului Român de Studii Sociale, şi Florentina Gaspar, consilier la Primăria Sectorului 6.

Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu, contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţelele RCS & RDS şi UPC Digital.
 
Autor: Călin Angheluţă