Publicat: 16 Noiembrie, 2012 - 08:58
Share

69 la sută din totalul repondenţilor unui sondaj TVH 2.0 afirmă că este important/foarte important ca oamenii să-şi facă vaccinul antigripal, 27% sunt de părere că este foarte puţin important/puţin important ca populaţia să se vaccineze împotriva gripei. N-au ştiut să răspundă sau n-au răspuns la întrebare 4% dintre participanţii la sondaj.

Pe categorii de vârstă, 84% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani cred că este important/foarte important ca oamenii să se vaccineze antigripal, faţă de 15 % care cred că este foarte puţin/ puţin important acest vaccin. 1% dintre tineri au bifat în dreptul rubricii nu ştiu/ nu răspund.
În ceea ce îi priveşte pe cei cu vârstele cuprinse între 31 şi 55 de ani, 64% afirmă că este important/foarte important ca oamenii să-şi facă vaccinul antigripal, în timp ce 32% dintre ei estimează drept foarte puţin/puţin important acest vaccin. 4% dintre repondenţii de la această categorie de vârstă au evitat să răspundă la întrebare.
Seniorii cu vârste de peste 55 de ani opinează, în proporţie de 64%, că este important/ foarte important ca oamenii să îşi facă vaccin antigripal. Cei care, dimpotrivă, consideră foarte puţin/ puţin important acest demers medical, reprezintă 31%. 5% dintre seniori nu au dat nici un răspuns.
Sondajul TVH 2.0 a fost realizat telefonic de Institutul Român de Studii Sociale la comanda postului TVH 2.0 în perioada 1 - 7 Noiembrie pe un eşantion de 1036 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de ±3%.
                                                                                                                                                                                                                                                                          
Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu, contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţeaua UPC Digital şi pe platforma DTH Digi (RCS & RDS).

Autor: Călin Angheluţă