Publicat: 16 Iulie, 2012 - 20:36
Share

70% dintre repondenţii unui sondaj prezentat în această seară de postul TVH 2.0 au declarat că vor participa la referendum, 16% spun că nu vor participa, iar 14% dintre cei chestionaţi nu au dat niciun răspuns.
 

Au spus da privind participarea 57% dintre cei până în 30 de ani, 72% dintre cei între 31 şi 55 de ani şi 78% dintre repondenţii de peste 55 de ani.
47% dintre c ei care au răspuns întrebărilor sondajului efectuat pe 12 Iulie de către Institutul Român de Studii Sociale, ale cărui rezultate vor fi discutate în această seară, de invitaţii Anelis-Vanina Isrătescu, avocat, şi Mihaela Ilie, coordonator IRSS, afirmă că vor vota pentru demiterea preşedintelui, 28% împotriva demiterii, în timp ce nehotărâţii reprezintă 25%. În funcţie de simpatiile politice, datele arată că 85% dintre susţinătorii PDL declară că vor vota împotriva demiterii, iar 78% dintre susţinătorii USL spun că vor vota pentru demiterea preşedintelui. La susţinătorii PPDD, situaţia se prezintă astfel: 25% sunt pentru demitere, 38% sunt împotriva acesteia, iar 37% nu au dat nici un răspuns.
În ce măsură sunteţi sau nu de acord cu afirmaţia: "Este o ruşine ce se întâmplă acum în viaţa politică din România"?
Trei sferturi dintre repondenţi (75%) sunt de acord cu această aserţiune, în timp ce 22% nu sunt de acord cu ea. Nu au răspuns la întrebare 3% dintre cei chestionaţi. Departajat pe paliere de studii, răspunsul scoate în evidenţă un acord substanţial al participanţilor la sondaj cu conţinutul mesajului. Astfel, 76% dintre absolvenţii de studii subliceale, 78% dintre cei cu diplomă de bacalaureat şi 65% dintre cei care au diplome universitare subscriu afirmaţiei.                                                                                                                                                                                                                           
Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", care are la bază ideea de upgradare a României, un proiect pe termen lung ce încearcă să orienteze publicul spre viitor şi să îi înveţe pe oameni să gândească în termen de obiective.
 
Autor: Călin Angheluţă