Publicat: 1 Octombrie, 2012 - 18:15
Share

74% dintre repondenţii unui sondaj efectuat săptămâna trecută de Institutul Român de Studii Sociale la comanda postului TVH 2.0 nu cred că România va trece la moneda euro în 2015, în vreme ce 17 la sută dintre subiecţi consideră că este probabil/foarte probabil ca euro să devină monedă în România. Nu au răspuns la întrebare 9%.
 
În funcţie de nivelul de educaţie, datele arată că 67% dintre posesorii de studii subliceale, 79% dintre posesorii diplomei de bacalaureat şi 83% dintre absolvenţii de studii superioare consideră evenimentul din enunţ foarte puţin/ puţin probabil.
Cei care afirmă contrariul şi cred că este probabil/ foarte probabil ca România să treacă la moneda euro în 2015 reprezintă 19% dintre cei cu studii subliceale, 16% dintre absolvenţii de liceu şi 15% dintre posesorii de diplome universitare.
Au bifat la rubrica nu ştiu / nu răspund 14% dintre absolvenţii de studii subliceale, 5% dintre bacalaureaţi şi 2% dintre absolvenţii învăţământului superior.
                                                                                                                                                                                                               Rezultatele sondajului realizat telefonic în ziua de 27 Septembrie, pe un eşantion de 627 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 3,9 %, vor fi discutate în această seară, de la 19.00, în emisiunea lui Dan Roşca, de invitaţii Mihaela Ilie, coordonator IRSS, şi George Vulcănescu, economist.                                                                                                                               
Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasa indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţelele RCS & RDS şi UPC Digital.
 
Autor: Călin Angheluţă