Publicat: 8 Octombrie, 2012 - 19:32
Share

84% dintre români vor o nouă generaţie de politicieni la putere, arată un sondaj efectuat săptămâna trecută de Institutul Român de Studii Sociale la comanda postului TVH 2.0. La polul opus al opţiunilor se situează 11% dintre repondenţi, care nu sunt de acord cu această aserţiune. 5% dintre cei chestionaţi nu au ştiut să răspundă sau nu au răspuns la întrebare. 
 
Analizând răspunsurile din punctul de vedere al opţiunilor politice declarate ale repondenţilor, datele arată că 91% dintre susţinătorii ARD sunt de acord cu afirmaţia din enunţ faţă, de 4% care nu sunt de acord cu ea. 5% dintre susţinătorii ARD au bifat la rubrica nu ştiu/nu răspund.

82% dintre partizanii USL sunt de acord cu ideea instalării la putere a unei noi generaţii de politicieni, faţă de 13% care nu agreează ideea. Nu au ştiut să răspundă sau nu au răspuns la întrebare 5% dintre susţinătorii coaliţiei aflate la guvernare.

În rândurile simpatizanţilor PPDD se regăseşte cel mai ridicat procent al celor care sunt de acord cu ideea instalării la conducerea României a unei noi clase de politicieni : 94%. Nu sunt de acord cu această variantă 5% dintre susţinătorii respectivei formaţiuni politice. Nu ştiu/nu răspund a fost opţiunea a 1% dintre simpatizanţii PPDD.     
Sondajul IRSS a fost realizat telefonic în perioada 27 Septembrie – 3 Octombrie pe un eşantion de 1081 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 2,9 %. Mai multe, în direct de la ora 19.00, la TVH 2.0, iar rezultatele acestuia sunt discate în această seară, la emisiunea Sondajul Zilei, de Mihaela Ilie, coordonator IRSS şi Ionuţ Nica, secretar general adjunct Tineretului Naţional Liberal.

Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu, contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.

Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung  care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţelele RCS & RDS şi UPC Digital
 
Autor: Călin Angheluţă