Publicat: 7 Decembrie, 2012 - 08:42
Share

Peste două treimi din totalul participanţilor la un sondaj TVH 2.0, adică 67%, estimează că, în zilele noastre, cel mai bine este ca un cuplu să aibă 1-2 copii. Cei care sunt de părere că numărul copiilor poate fi de 3 sau mai mulţi reprezintă 16%. Există repondenţi ce resping planificarea familială şi estimează că numărul de copii trebuie să fie dictat la soartă; aceştia reprezintă 14% dintre participanţii la sondaj. La polul total opus, 1% dintre cei chestionaţi aleg varianta "fără copii". Nu au ştiut sau nu au vrut să răspundă la întrebare 2% dintre participanţii la sondaj.
 
Analizate din punctul de vedere al vârstei repondenţilor, datele arată că:
- 73% dintre tinerii între 18 şi 30 de ani, 68% dintre adulţii între 31 şi 55 de ani şi 64% dintre seniorii peste 55 de ani împărtăşesc convingerea că 1 sau 2 copii reprezintă cifra optimă pentru un cuplu, în momentul de faţă.
- 16% dintre tineri, 9% dintre adulţi şi 22% dintre seniori recomandă între 3 şi mai mulţi copii
- Adepţii ideii că numărul de copii trebuie reglat de soartă numără 9% dintre tineri, 19%  dintre adulţi şi 11% dintre seniori.
- Cei care nu doresc copii deloc nu se regăsesc în categoria tinerilor. Ei reprezintă 2% dintre adulţi şi 1% dintre seniori.
Sondajul a fost realizat telefonic de Institutul Român de Studii Sociale la comanda postului TVH 2.0 în perioada 26-29.11.2012 pe un eşantion de 913 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de ±3,2%.
                                                                                                                                                                             
Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu, contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţeaua UPC Digital şi pe platforma DTH Digi (RCS & RDS).

Autor: Călin Angheluţă