Publicat: 12 Noiembrie, 2012 - 19:12
Share


55% din totalul repondenţilor unui sondaj TVH 2.0 au afirmat că nu au văzut niciodată sau au văzut rar călători mergând fără bilet în tren, 44 la sută declară că au întâlnit des sau foarte des această situaţie, iar 1% au bifat la rubrica nu ştiu/ nu răspund.
 
 
Bărbaţii sunt mai atenţi la fenomen. Peste jumătate dintre repondenţii de sex masculin (54%) au declarat că au văzut des/ foarte des călători mergând fără bilet, faţă de 44% dintre repondenţii bărbaţi care susţin că nu au văzut niciodată acest fenomen sau l-au remarcat rar. În ce priveşte opinia femeilor, aproape două treimi dintre acestea (65%) au declarat că nu au văzut niciodată sau au văzut rar călători clandestini în tren, iar 34% au afirmat că văd des/ foarte des situaţii de acest gen.
Rezultatele sondajului realizat telefonic în perioada 30.10 - 6.11. 2012 pe un eşantion de 1042 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de ±3%, vor fi dezbătute în direct de la ora 19.00, la emisiunea Sondajul Zilei, la TVH 2.0, de invitatele Mihaela Ilie, coordonator IRSS, şi Daniela Simulescu, mediator.
                                                                                                                                                                ;                                                                                                                                      
Specialişti ai Institutului Român de Studii Sociale abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu, contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţeaua UPC Digital şi pe platforma DTH Digi (RCS & RDS).
 
Autor: Călin Angheluţă