Publicat: 3 Decembrie, 2012 - 20:21
Share

83% din totalul repondenţilor TVH 2.0 consideră că "nu se poate avea încredere în cei mai mulţi dintre oameni", în timp ce 13% cred contrariul, şi anume, că cei mai mulţi dintre semenii lor le merită încredrea. Nu au răspuns la întrebare 4% dintre participanţii la sondaj.
 
95% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani consideră că nu se poate avea încredere în cei mai mulţi dintre oameni, doar 5% având fiind de părere diametral opusă.

Cei cu vârstele cuprinse între 31 şi 55 de ani îşi menţin şi ei o cotă de suspiciune ridicată, deoarece 79% dintre aceştia nu au încredere în semenii lor, faţă de 14% care cred că se poate avea încredere în cei mai mulţi dintre oameni. 7% dinte repondenţii de la această categorie de vârstă au bifat în dreptul rubricii nu ştiu/ nu răspund.
Nici seniorii, cu vârste de peste 55 de ani, nu au oferit răspunsuri mai optimiste, deoarece 80% dintre ei subscriu ideii că nu se poate avea încredere în cei mai mulţi dintre oameni, şi doar 17% conced că este posibil contrariul. Nu au răspuns la întrebare 3% dintre seniori.

Rezultatele sondajului realizat telefonic în perioada 26-29 Noiembrie pe un eşantion de 913 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de ±3,2%, vor fi discutate  în direct la TVH 2.0 de la ora 19.00, la emisiunea Sondajul Zilei, de Mihaela Ilie, coordonator IRSS, şi Mihaela Beciu, sociolog.
 
Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu, contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul "Romania 2.0", un proiect pe termen lung  care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţioneaza în reţeaua UPC Digital şi pe platforma DTH Digi (RCS & RDS).
 
Autor: Călin Angheluţă